• MØDERÆKKE

  Danmarks egen Doktor Watson
  Fredag den 2. februar 2018, 09.15 -12.00
  På hospitalsgange rundt om i hele verden vinder kognitiv databehandling, robotter og kunstig intelligens indpas i mere eller mindre stilhed i offentligheden. På dagens netværksmøde tager vi turen til Rigshospitalet, hvor kræftlæger nu får assistance af robotten Doktor Watson. Her får vi et indblik i, hvor hurtigt og relativt simpelt, man kan analysere sammenhænge i data og få overraskende gode resultater – og måske skabe fundamentet for Danmarks kommende vækstmotor. Kigger vi i virkeligheden på fremtidens sundhedssystem, når vi kigger på Doktor Watson? Kan teknologien være svaret på det økonomiske pres på sundhedssektoren og manglen på speciallæger rundt om i landet? Bør vi glemme frygten for udviklingen af science fiction-agtige sygehuse med mekaniske robotlæger eller kaster vi os for blindt i armene på teknologien?
  v/ Claus Hansen, specialkonsulent i Center for Regional Udvikling, Forskning og Innovation i Region Hovedstaden (ikke endeligt bekræftet) og Peter Mortensen, Watson Health Executive hos IBM (fællesmøde med Sundhedspolitisk netværk)

  De store IT-investeringer i staten - og skandalerne
  Onsdag den 14. marts 2018, 09.15 -12.00
  For dyrt, for besværligt og forsinket. Sådan har kritikken ofte lydt om statens store IT-investeringer. Hvad og hvorfor går det galt? Hvad er konsekvenserne for fagpersoner og politikere, når debatten om IT-investeringerne rykkes fra aktørernes mødelokaler til borgernes dagligstue? På dagens møde gæster Mogens Pedersen, formand for IT-rådet, og Michael Lund, journalist hos Berlingskes gravegruppe, netværket for at fortælle hvornår og hvorfor IT-investeringer kan skabe forsidestof og politisk pres.
  v/ Mogens Pedersen, formand, IT-rådet og Michael Lund, journalist, Berlingskes gravegruppe

  FinTech: kan digitalisering være en vækstmotor?
  Tirsdag den 15. maj 2018, 09.15 -12.00
  FinTech-industrien er i rivende vækst og vinder stadig større indpas i Danmark. De nye teknologier er med til at ændre brugen af finansielle serviceydelser. Hvordan har digitaliseringen banet vejen for denne udvikling? Og hvilke muligheder skaber FinTech-industrien for digitale iværksættere på andre områder? Ken Villum Klausen er stifter og CEO i FinTech-virksomheden Lunar Way, som har udviklet en succesfuld mobilbank-app, der går udenom de traditionelle banker. Han gæster dagens møde og deler sine tanker omkring digitaliseringens potentiale som fremtidens vækstmotor.
  v/ Ken Villum Klausen, stifter og CEO, Lunar Way

VI HAR MEDLEMMER FRA BL.A.: