• MØDERÆKKE

  Århus kulturhovedstad anno 2017
  Fredag den 9. februar 2018, 09.30 -12.15
  I 2017 har Århus ageret kulturhovedstad for Danmark og resten af Europa. Politikens kulturredaktør Mette Davidsen-Nielsen gæster netværket og giver sin vurdering af projektet: Hvordan fungerede det, og hvilken effekt har det haft? Samtidig inviterer vi strategisk rådgiver i Fonden Aarhus 2017 Carsten Holst til en snak om hensigterne med Århus som kulturhovedstad, og hvordan kunst og kultur anvendes til regionalt at udvikle området. Hvad har det betydet for byen i et bredere perspektiv? Og hvad er fremtidsudsigterne for Aarhus efter 2017, når stafetten gives videre til næste europæiske kulturhovedstad?
  v/ Mette Davidsen-Nielsen, kulturredaktør, Politiken og Rebecca Matthews, CEO, Fonden Aarhus 2017 (BEMÆRK: Mødet afholdes hos SOHO, Flæsketorvet 68, 1711 København V)

  Kulturens digitale udvikling
  Mandag den 9. april 2018, 09.30 -12.15
  Digitalisering spiller en stadig større rolle i produktionen og brugen af kultur. Kultur både produceres, fremstilles og markedsføres i stigende grad gennem diverse IT-platforme, og udviklingen giver nye muligheder og skaber nye rammer for brugen af kultur. Hvordan imødekommer kulturverdenen bedst den digitale udvikling både i dag og fremadrettet? Og hvordan sikrer man generelt en rentabel udvikling, når kulturen skifter til en medieplatform? Vi inviterer Mikkel Bogh, direktør for Statens Museum for Kunst, og Poul Erik Tøjner, direktør for Louisiana, til debat om kulturens digitale udvikling.
  v/ Mikkel Bogh, direktør, Statens Museum for Kunst og Poul Erik Tøjner, direktør, Louisiana (BEMÆRK: Mødet afholdes hos SOHO, Flæsketorvet 68, 1711 København V)

  Ytringsfrihed i kulturen: Hvor politisk må kunsten være? (efterfulgt af middag og forestilling på Teater Sort/Hvid)
  Mandag den 14. maj 2018, 15.00 -17.30
  Er provokation i kunsten en nødvendig del af ytringsfriheden? Christian Lollike er kunstnerisk direktør på Teater Sort/Hvid, hvor han har været med til at producere kontroversielle, politiske og kompromisløse forestillinger. Han mener, at for få kunstnere blander sig i den politiske debat og efterlyser mere politisk kunst, der kan provokere, vække til eftertanke og starte debat. Selv er han berømt og berygtet for sine grænseoverskridende og samfundskritiske stykker. Vi besøger Lollike i Teater Sort/Hvid til en snak om agendaen bag hans egen kunst, og hvorfor han mener, at kunsten skal være politisk og påvirke samfundsdebatten.
  v/ Christian Lollike, dramatiker og kunstnerisk direktør, Teater Sort/Hvid (BEMÆRK Mødested Teater Sort/Hvid, Staldgade 26-30, 1699 København V)

  TV2’s fremtid: Troløse brugere og digitale flader
  Mandag den 27. august 2018, 09.15 -12.00
  En kold dag i starten af oktober 1988 blev der skrevet historie, da DR’s monopol blev brudt og TV2 sendte landsdækkende for første gang. Der er sket meget siden. I dag befinder vi os i en tid, hvor brugerne er blevet mere troløse, og hvor det i høj grad er på den digitale flade, overskuddet genereres. Vi inviterer administrerende direktør Merete Eldrup til oplæg og debat om TV2's strategiske overvejelser, rolle og visioner. For hvordan rammer man brugerne, hvor de er? Og hvordan bevarer man både sit DNA og økonomiske overskud i en tid, hvor konkurrencen om brugerens tid er skarp?
  v/ Merete Eldrup, administrerende direktør, TV2 (BEMÆRK: Mødet afholdes hos SOHO, Flæsketorvet 68, 1711 København V)

  Carsten Jensen: Litteraturen som kommunikationsform og politisk faktor
  Mandag den 8. oktober 2018, 09.15 -12.00
  ”Hvis litteraturen har nogen eksistensberettigelse er det, at den nægter at bøje sig for det afstumpede, forvrængende sprog, der forsøges knæsat som det eneste af spindoktorer, medier og politikere”. Sådan siger forfatter og samfundsdebattør Carsten Jensen. Forfatteren kan skabe billeder af den politiske virkelighed. Men kan forfatteren gennem litteraturen råbe politikerne op? Og har litteraturen mulighed for at påvirke den politiske dagsorden? Carsten Jensen gæster netværket og kommer med sin vinkel på litteraturens styrker – ikke blot som kunstform, men også som kommunikativ og politisk faktor.
  v/ Carsten Jensen, forfatter, samfundsdebattør og kulturkommentator (BEMÆRK: Mødet afholdes hos SOHO, Flæsketorvet 68, 1711 København V)

  Døren på klem til kongehuset
  Mandag den 19. november 2018, 09.15 -12.00
  Integreret del af den nationale identitet og uvurderligt eksportbrand eller omkostningstung kransekagefigur? Om man er tilhænger eller modstander, så har alle en holdning til kongehuset. Lene Balleby har siden 2008 været ansvarlig for kommunikations- og pressearbejdet for det danske kongehus. Hun har fået Europas ældste monarki ind i den moderne tidsalder på de sociale medier, hvor knap 150.000 danskere følger Kongehuset på Facebook og 85.000 på Instagram, og hun har ad den vej været med til at åbne døren på klem til offentligheden. Lene Balleby fortæller om sit arbejde og deler ud af sine erfaringer med kommunikation og branding af en kulturinstitution, der deler vandene.
  v/ Lene Balleby, kommunikationschef, Kongehuset (ikke endeligt bekræftet)

VI HAR MEDLEMMER FRA BL.A.: