• Se alle

  Cirkulær økonomi (fællesmøde med miljøpolitisk netværk) - Klima- og energipolitisk netværk
  Tirsdag den 23. maj 2017, 09.15 -12.00
  Danmark har stort potentiale ved omstillingen fra en traditionel lineær økonomi til en cirkulær tankegang, hvor produktion og forbrug omtænkes på en måde, som både er miljømæssigt og kommercielt bæredygtig. Ida Auken uddyber på netværksmødet de potentielle gevinster ved en cirkulær omstilling, og kommer med sin vurdering af, hvordan disse fordele høstes bedst.
  v/ Ida Auken (R), fhv. Miljøminister, co-chair for The Young Global Leaders Taskforce for Circular Economy og medlem af World Economic Forum's Meta Council for Circular Economy (BEMÆRK: Mødet afholdes på Christiansborg)

  Folket mod eliten: Arbejdsmarkedets rolle - Beskæftigelsespolitisk netværk
  Tirsdag den 23. maj 2017, 09.15 -12.00
  Brexit. Trump. Le Pen. Falske nyheder, alternative fakta og ekkokamre. Populismen spirer på både højre- og venstrefløjen, mens de etablerede partier vendes ryggen. Alle taler om det, men hvad ligger egentlig bag folkets opgør mod eliten, som gemmesyrer valgkamp efter valgkamp over hele vesten. Hvem har ansvaret, hvilke interesser er i spil og hvad kan vi forvente? Hvad betyder arbejdsmarkedet i udviklingen, hvor globalisering, velfærdsforringelser og digitalisering skaber utryghed? Og hvorfor finder mange klassiske arbejdervælgere svar på yderste højrefløj? Vi tager debatten om arbejdsmarkedets helt centrale rolle i udviklingen med Lars Olsen og Bertel Haarder.
  v/ Bertel Haarder, MF'er (V) og fhv. minister og Lars Olsen, forfatter (BEMÆRK: Mødested Tivoli Congress Center, Arni Magnussons Gade 2-4, 1577 København V)

  Cirkulær økonomi (fællesmøde med Klima- og energipolitisk netværk) - Miljøpolitisk netværk
  Tirsdag den 23. maj 2017, 09.15 -12.00
  Undersøgelser viser, at Danmark har stort potentiale ved omstilling fra en traditionel lineær økonomi til en cirkulær tankegang, hvor produktion og forbrug omtænkes på en måde, som både er miljømæssigt og kommercielt bæredygtig. Fhv. miljøminister og medlem af World Economic Forum's Meta Council for Circular Economy, Ida Auken, uddyber på netværksmødet de potentielle gevinster ved en cirkulær omstilling, og kommer med sin vurdering af, hvordan disse fordele bedst høstes. Mødet ledes af Anders Eldrup.
  v/ Ida Auken (R), fhv. miljøminister, co-chair for The Young Global Leaders Taskforce for Circular Economy og medlem af World Economic Forum's Meta Council for Circular Economy (BEMÆRK: Mødet afholdes på Christiansborg)

  Fremtidens bilisme - Transportpolitisk netværk
  Onsdag den 24. maj 2017, 09.15 -12.00
  Selvkørende biler, nye drivmidler og deleøkonomi. Listen over nye tendenser, der kan ændre bilismen, er lang. På dagens møde får vi FDM’s bud på fremtidens billisme. Står vi her - hundrede år efter at Ford T udkonkurrerede hestevognen - overfor disruptive ændringer på markedet for privattransport, eller bliver udviklingen mindre dramatisk? Og hvad er de vigtigste prioriteter i FDM’s nutidige og fremtidige varetagelse af bilisternes interesser, når det gælder beskatning, infrastruktur og trafiksikkerhed?
  v/ Torben Michael Lund Kudsk, leder af økonomisk-politisk sekretariat, FDM

  Hvordan evalueres innovation? - Offentlig Innovation
  Onsdag den 31. maj 2017, 09.15 -12.00
  Innovation rummer særlige udfordringer vedrørende kompleksitet, uforudsigelighed og placering af ansvar. Uden evaluering er der risiko for at overvurdere innovationens positive effekter, og det kan være svært at formidle effekterne til beslutningstagere og brugere. I oplægget giver en af Danmarks førende evalueringsforskere en række praktiske ledetråde til evaluering af innovative tiltag.
  v/ Peter Dahler-Larsen, professor ved Københavns Universitet og forfatter til ”Evaluering af Projekter – og andre ting, som ikke er ting.” (BEMÆRK: Mødested Tivoli Congress Center, Arni Magnussons Gade 2-4, 1577 København V)

  Google: Vejviser eller konkurrent? - Mediepolitisk netværk
  Torsdag den 1. juni 2017, 09.15 -12.00
  Google og Facebook står for en meget stor del af omsætningen fra annoncering på nettet. Hvis danske medier skal finansieres af annoncekroner, udgør disse to globale aktører derfor de største trusler. Men hvordan opfatter Google sig selv i informations- og medielandsskabet? Hvad er deres ansvar i demokratiet? Og kan algoritmer fungere bedre som vejvisere end netredaktørerne? Googles politiske chef, Christine Sørensen, deler på dagens møde sine tanker om samspillet mellem Google og de traditionelle medier - herunder konsekvenserne for informationsdeling og for den demokratiske debat.
  v/ Christine Sørensen, politisk chef i Google (BEMÆRK: Mødested Tivoli Congress Center, Arni Magnussons Gade 2-4, 1577 København V)

  Kommunernes arbejde med integrationen - Integrationspolitisk netværk
  Torsdag den 1. juni 2017, 09.15 -12.00
  I kommunerne er temaet integration ikke blot et abstrakt og værdipolitisk spørgsmål - her er en konkret og løsningsorienteret tilgang nødvendigt. Her foregår mødet mellem nye og gamle borgere, og resultaterne af integrationsindsatsen opleves direkte. Hvad er de gode og dårlige erfaringer? Hvad kan kommunerne lære af hinanden, og hvordan kan der samarbejdes? Vi har inviteret tre markante borgmestre til debat, dialog og erfaringsudveksling om kommunernes arbejde med integration.
  v/ Thomas Gyldal Petersen (S) Borgmester i Herlev, Kim Valentin (V) Borgmester i Gribskov og Sofia Osmani (K) Borgmester i Lyngby-Taarbæk

  Status fra virkeligheden: Effekterne af reformerne - Socialpolitisk netværk
  Onsdag den 7. juni 2017, 09.15 -12.00
  En række reformer af velfærdsydelser og overførselsindkomster er blevet gennemført over de senere år både af den nuværende og den tidligere regering. Alene Venstre-regeringen har indført en ”integrationsydelse” og et moderne kontanthjælpsloft. Hvad er status på reformerne, og hvilke konsekvenser og effekter ser vi her og nu? Og hvad kan vi forvente fremadrettet?
  v/ Helle Linnet, Landsformand, Foreningen af Socialchefer i Danmark (BEMÆRK: Mødested Tivoli Congress Center, Arni Magnussons Gade 2-4, 1577 København V)

  Byudvikling set fra vandet - Bygge- og boligpolitisk netværk
  Onsdag den 7. juni 2017, 14.00 -16.00
  Netværkets facilitator Jens Kramer Mikkelsen tager medlemmerne på en sejltur rundt i Københavns Sydhavn og beretter om processerne bag nogle af de udviklingsprojekter, der bidrager til den usædvanlige forvandling, havnen har gennemgået. Hvad er tankerne bag udviklingen? Hvad er status? Og hvilke nye projekter er i støbeskeen? Opsamlingssted: IDA mødecenter.
  v/ Jens Kramer Mikkelsen, direktør i By & Havn (BEMÆRK: Mødested kajen ved IDA Mødecenter)

  Folkeskolereformen: På rette kurs? - Uddannelsespolitisk netværk - Jylland
  Torsdag den 8. juni 2017, 09.15 -12.00
  ”Vi får nu en endnu bedre skole for alle børn” sagde Christine Antorini, da hun som børne- og undervisningsminister i 2013 præsenterede den nye folkeskolereform. Der kan dog ofte være langt fra tegnebræt til praktisk virkelighed, når politiske reformer skal føres ud i livet. På netværksmødet kommer Antorini med sit bud på, hvor vi er med folkeskolereformen, og om det skib, hun satte i søen, sejler i den rigtige retning?
  v/ Christine Antorini (S), fhv. børne- og undervisningsminister og formand for Folketingets Uddannelses- og forskningsudvalg

  Ungdommen og arbejdsmarkedet - Beskæftigelsespolitisk netværk
  Mandag den 21. august 2017, 09.15 -12.00
  Hvad skal der til for at sikre, at folkeskolen, ungdomsuddannelser og universiteterne skaber fundamentet for de unges kommende plads på arbejdsmarkedet? Jørgen Søndergaard, forskningsleder ved SFI og formand for Arbejdsmarkedskommissionen, gæster netværket til en snak om, hvordan uddannelses- og beskæftigelsespolitikken hænger sammen, samt hvilke økonomiske og strukturelle udfordringer, der venter på det fremtidige arbejdsmarked.
  v/ Jørgen Søndergaard, forskningsleder ved SFI og fhv. sekretariatschef for De Økonomiske Vismænd

  Fra mursten til kultur - Kulturpolitisk netværk
  Mandag den 21. august 2017, 09.15 -12.00
  Som adm. direktør for Realdania står Jesper Nygård forrest, når Realdania-fonden uddeler penge til at skabe livskvalitet igennem byggeri. Og her har kulturen ofte vist sig at være grebet, der virker. Senest med Ragnsrock, museet for pop, rock og ungdomskultur. Men hvornår kan kunsten bruges som et virkemiddel i en filantropisk strategi? Jesper Nygård giver i dette oplæg sine og Realdanias bud på, hvordan fremtiden ser ud for kultur og byggeri.
  v/ Jesper Nygård, adm. direktør, Realdania

  Er konkurrencestaten den nye velfærdsstat? Og hvad betyder det for uddannelsespolitikken? - Uddannelsespolitisk netværk
  Torsdag den 24. august 2017, 09.15 -12.00
  ”Som fællesskab skal vi investere i mennesker i stedet for at overlade det hele til markedet. Børnene skal lære det, de skal i skolen. De uddannelser, der retter sig mod unge i Danmark, skal slå de uddannelser, man kan få i udlandet”. Således forklarer Bjarne Corydon, hvorfor investeringer i uddannelse er afgørende for konkurrenceevnen og en forudsætning for udviklingen af velfærdsstaten – eller konkurrencestaten. Thorning-regeringen gennemførte en række uddannelsesreformer og -investeringer, men hvor skal uddannelsespolitikken bevæge sig hen i fremtiden?
  v/ Bjarne Corydon (S), global direktør for The McKinsey Center for Government og fhv. finansminister

  Målstyring: Kan det tælles – så tæller det - Offentlig styring
  Mandag den 28. august 2017, 09.15 -12.00
  Det er sjældent, at en KORA-rapport skaber stor ballade. Men det gjorde rapporten om målstyring, som forskeren og afdelingschef i KORA, Vibeke Normann Andersen, stod bag. Det skyldes ikke mindst, at forskeren dristede sig til at undersøge, om målstyring faktisk virker efter hensigten. På mødet zoomer vi ind på, om den resultatbaserede styring er fortid eller fremtiden. Vibeke Normann Andersen og Nicolaj Ejler, Senior Director i Rambøll, deler de nyeste forskningsresultater og konkrete erfaringer på området, der kan inspirere til at følge nye veje i den offentlige styringsindsats.
  v/ Vibeke Normann Andersen, Analyse- og forskningschef i KORA og Nicolaj Ejler, Senior Director i Rambøll

  Den længst siddende departementschef gør status - Netværk: Public Affairs
  Torsdag den 31. august 2017, 09.15 -12.00
  De fleste der arbejder med public affairs, drømmer om et frugtbart samarbejde med Erhvervsministeriet. Men hvilken strategi anlægger ministeriet for sit samarbejde med interessenter? Departementschef Michael Dithmer giver i dette oplæg indblik i, hvordan ministeriet håndterer og arbejder med lobbyister i Danmark.
  v/ Michael Dithmer, departementschef i Erhvervsministeriet

  Ministerens visioner - Finanssektornetværket
  Fredag den 1. september 2017, 09.15 -11.00
  Vi inviterer erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) til debat med netværkets medlemmer om hans politiske visioner og resultater efter godt et år i den varme stol. Hvad er status på regeringens planer om at afregulere erhvervs- og finansområdet? Og hvad er ministerens fokuspunkter i den kommende tid?
  v/ Brian Mikkelsen (K), erhvervsminister

  Kommunal innovationssatsning - Offentlig styring - Jylland
  Mandag den 4. september 2017, 09.15 -12.00
  I 2016 åbnede Aarhus innovationsenhed CFIA, og byrådet vedtog en innovationsstrategi med en årlig budgetramme på 40 millioner kr. Vi spørger centerlederen, hvilket udbytte innovationsindsatsen konkret har kastet af sig, og hvad der ligger på fremtidens tegnebræt? Hvordan arbejder enheden med at fremme tværgående samarbejder mellem kommunen, politikere og ikke mindst borgerne? Og hvori består merværdien?
  v/ Anne Vest Hansen, leder, ITK lab og Center for Innovation i Aarhus

  En tur til Urbanplanen med Morten Pape og Ahmad Mahmoud (fællesmøde med Socialpolitisk netværk) - Integrationspolitisk netværk
  Tirsdag den 5. september 2017, 09.15 -12.00
  Blot 3 kilometer fra Rådhuspladsen ligger Urbanplanen. Et tidstypisk boligområde fra 60’erne på Vestamager, der som så mange andre lignende projekter er endt som berygtet og ikke prestigefyldt. På dagens møde besøger vi Urbanplanen sammen med Morten Pape, som har beskrevet sin opvækst i boligområdet i bogen ”Planen”, samt Ahmad Mahmoud, der i bogen ”Sort Land” fortæller om sin opvækst i en indvandrerghetto. Sammen vil de, med udgangspunkt i deres egne erfaringer og historier, tage fat i de sammenfiltrede sociale og integrationsmæssige udfordringer, der gør sig gældende i mange almene boligområder.
  v/ Morten Pape, forfatter bag ”Planen” og Ahmad Mahmoud, forfatter bag ”Sort land”

  Tur til Urbanplanen med Morten Pape og Ahmad Mahmoud (fællesmøde med Integrationspolitisk netværk) - Socialpolitisk netværk
  Tirsdag den 5. september 2017, 09.15 -12.00
  Blot 3 kilometer fra Rådhuspladsen ligger Urbanplanen. Et tidstypisk boligområde fra 60’erne på Vestamager, der som mange andre lignende projekter er endt som berygtet og ikke prestigefyldt. På dagens møde besøger vi Urbanplanen sammen med Morten Pape, som har beskrevet sin opvækst i boligområdet i bogen ”Planen”, samt Ahmad Mahmoud, der i bogen ”Sort Land” fortæller om sin opvækst i en indvandrerghetto. Sammen vil de, med udgangspunkt i deres egne erfaringer og historier, tage fat i de sammenfiltrede sociale og integrationsmæssige udfordringer, der gør sig gældende i mange almene boligområder.
  v/ Morten Pape, forfatter bag ”Planen” og Ahmad Mahmoud, forfatter bag ”Sort land”

  Fremtidens digitale Danmark - Digitaliseringsnetværk
  Tirsdag den 5. september 2017, 09.15 -12.00
  I de senere år har Digitaliseringsstyrelsen leveret både store besparelser og stigende brugertilfredshed gennem omsiggribende reformer af den måde, danskerne er i kontakt med det offentlige på. Hvad er hemmeligheden bag den succes, som Danmark har oplevet på det digitale felt sammenlignet med mange andre lande? Er der grænser for, hvor meget vi kan digitalisere i årene fremover? Og hvad kan borgere, virksomheder og interesseorganisationer forvente for fremtiden? Lars Frelle-Petersen står i spidsen for statens digitaliseringsindsats, og han guider os på mødet igennem fremtidens indsats.
  v/ Lars Frelle-Petersen, direktør, Digitaliseringsstyrelsen (BEMÆRK: Mødested Tivoli Congress Center, Arni Magnussons Gade 2-4, Kbh V)

  Connie Hedegaard: Er fremtiden bæredygtig? - Miljøpolitisk netværk
  Onsdag den 6. september 2017, 09.15 -12.00
  Connie Hedegaard har arbejdet med miljø, klima og bæredygtighed i mange forskellige fora både nationalt og internationalt. Både som miljøminister, klimaminister, klimakommissær i EU og nu som formand for OECD’s bæredygtighedsgruppe har hun haft fokus på grøn omstilling. På dagens møde deler Connie Hedegaard sine erfaringer fra arbejdet med bæredygtighedsdagsordenen på forskellige niveauer. Hvornår har hun oplevet, at hendes arbejde har båret mest frugt? Og hvor skal fremtidens kræfter i kampen for bæredygtighed sættes ind?
  v/ Connie Hedegaard, formand for OECD’s bæredygtighedsgruppe og tidl. EU klimakommissær, klima- og energiminister og miljøminister

  Det gode partnerskab - Offentlig Innovation
  Onsdag den 6. september 2017, 09.15 -12.00
  Offentlig-private-innovationspartnerskaber er hyldet som løftestang for et mere innovativt og konkurrencedygtigt samfund. Men hvordan forankres innovationssamarbejdet og resultaterne heraf i den daglige drift? Og hvordan kommer OPI-projekter godt fra start og sikkert i mål? På dagens møde giver to garvede OPI-folk deres bud på, hvordan man kan løse en række udfordringer forbundet med sådanne projekter og giver en række eksempler på vellykkede samarbejder.
  v/ Rikke Bastholm Clausen, direktør i Innoba og Mahad Huniche, produktionsdirektør i Region Sjælland (BEMÆRK: Mødested Tivoli Congress Center, Arni Magnussons Gade 2-4, Kbh V)

  Internationalisering, integrationsmuligheder og idéudvikling på energiområdet - Klima- og energipolitisk netværk
  Onsdag den 6. september 2017, 09.15 -12.00
  Energiomstilling og teknologisk udvikling rummer uanede muligheder for fremtidens samfund. I Danmark har vi opnået værdifulde erfaringer med integration af øgede mængder vedvarende energi i energisystemet, og vi har i mange år ligget i front i udvikling og eksport af energiteknologi og grønne løsninger. Morten Bæk, direktør i Energistyrelsen, giver sit bud på, hvordan Danmark kan forblive i front på disse parametre, og hvad han i denne forbindelse ser som styrelsens største opgaver i den nære fremtid?
  v/ Morten Bæk, direktør, Energistyrelsen (BEMÆRK: Mødested Tivoli Congress Center, Arni Magnussons Gade 2-4, Kbh V)

  Erhvervsuddannelserne: Kan Danmark bygges uden hænder? - Uddannelsespolitisk netværk - Jylland
  Onsdag den 6. september 2017, 09.15 -12.00
  De sidste mange år har vi diskuteret, hvordan vi får flere unge til at søge mod en fremtid som f.eks. industritekniker, social- og sundhedsassistent eller tømrer. Reformen af erhvervsuddannelserne skulle skabe bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser. Men er reformen vejen til at sikre, at der ikke kommer til at mangle erhvervsrettede kompetencer i fremtiden? Og hvad er perspektivet i Danmark som produktionsland, når få vil producere og flere vil symbolanalysere?
  v/ Lars Goldschmidt, formand for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasiers bestyrelser og tidl. direktør i DI og Jani Lykke Methmann, direktør i Arbejdsgiverne

  New media: Breitbart and beyond - Mediepolitisk netværk
  Torsdag den 7. september 2017, 09.15 -12.00
  The 2016 US presidential election made it clear that not only politics as we know it is changing – also the media landscape and platforms are changing. Breitbart News became a news story in itself and traditional media networks and publishers around the world seemed taken by surprise by the popularity of the new competitor. So how does the media network explain the success? How does Breitbart News work and how do they perceive themselves and their readers? Raheem Kassam is editor-in-chief of Breitbart London and senior advisor to former UKIP leader Nigel Farage during the 2015 general election in the United Kingdom. Raheem Kassam shares his views on the development of news media in Britain and internationally.
  v/ Raheem Kassam, editor-in-chief of Breitbart London (TBC)

  Sammenhængende sundhed på alle niveauer - Det nære sundhedsvæsen - Jylland
  Fredag den 8. september 2017, 09.15 -12.00
  Flere patienter gennemgår behandlingsforløb på tværs af sektorer, og det stiller krav til sammenhæng i sundhedsvæsenet på tværs af sygehusene, praksissektoren og kommunerne. Et udvalg nedsat af Regeringen, KL og Danske Regioner har undersøgt, hvordan der kan skabes sammenhæng i det nære sundhedsvæsen. På mødet dykker vi ned i de forslag, udvalget er kommet frem til. For hvordan kan vi sikre kvalitet og sammenhæng i det nære sundhedsvæsen på en måde, der samtidig lever op til kravet om omkostningseffektivisering?
  v/ Jakob Krogh, chef for "Afdelingen for Ældreområdet og det Nære, Sammenhængende Sundhedsvæsen” i Sundheds- og ældreministeriet

  De store politiske transportdrømme - Transportpolitisk netværk
  Onsdag den 13. september 2017, 09.15 -12.00
  Alt for ofte kommer transportpolitikken til at stå i skyggen af stramme økonomiske rammer og en nødvendighedslogik. Det er sjældent, at politikerne frit kan give deres bud på, hvad der infrastrukturmæssigt vil gavne landet om 20-30 år. På dette møde får to transportordførere mulighed for at formulere deres store drømme og højtsvævende visioner på transportområdet uden hensyn til det økonomiske råderum og det politiske flertal - og vi får lov til at udfordre dem herpå.
  v/ Rasmus Prehn (S), transportordfører og Kristian Pihl Lorentzen (V), transportordfører (BEMÆRK: Mødet afholdes på Christiansborg)

  Twitterkonger - Politisk kommunikation
  Onsdag den 13. september 2017, 09.15 -12.00
  Hvordan ser de bedste og værste tweets ud? Hvordan koger man effektivt et partis politik ned til 140 tegn? Og hvad med demokratiet - styrker eller svækker Twitter folkestyret? Disse spørgsmål tager vi op til debat med to af Danmarks ukronede Twitterkonger Magnus Heunicke fra Socialdemokratiet og Jan E. Jørgenen fra Venstre.
  v/ Magnus Heunicke (S), tidligere transportminister og Jan E. Jørgensen, EU-ordfører (V)

  Den finansielle situation i et nyt Europa - Finanssektornetværket
  Tirsdag den 19. september 2017, 09.15 -11.00
  Store politiske forandringer finder i disse år sted i Europa, og særligt de store vesteuropæiske lande skaber en ny politisk virkelighed for hele kontinentet. Men hvad betyder dette for den finansielle situation i Europa? Og hvordan påvirker valgene i Tyskland, Frankrig og Storbritannien fremtidens rammer for den finansielle sektor? Marlene Wind, professor og centerleder for Center for Europæisk Politik på KU, kommer med sin analyse af effekterne af den nye situation i Europa – særligt med fokus på fremtidens finansielle situation og regulering.
  v/ Marlene Wind, centerleder og professor for Center for Europæisk Politik, Københavns Universitet

  De varme hænder i sundhedssektoren - Sundhedspolitisk netværk
  Onsdag den 20. september 2017, 09.15 -12.00
  To måneder inden Regionsrådsvalget inviterer vi repræsentanter for de tre største faggrupper i sundhedssektoren til politisk debat. Hvad har efter deres opfattelse været de største politiske udfordringer i den valgperiode, der nu lakker mod enden, og hvad ønsker de bliver sat øverst på dagsordenen i regionerne i de kommende fire år? På hvilke områder er der enighed mellem faggrupperne, og hvor har de sværere ved at finde fælles fodslag?
  v/ Karen Stæhr, sektorformand Social og Sundhed, FOA, Grethe Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd og Anders Rudkjøbing, formand for Lægeforeningen

  Kommunernes uddannelsespolitiske visioner - Uddannelsespolitisk netværk
  Onsdag den 20. september 2017, 09.15 -12.00
  Kommunerne spiller en nøglerolle i på uddannelsesområdet; både i forhold til folkeskolen og når det handler om den tidlige læring i daginstitutioner. KL har oprustet på området, og har bl.a. ansat en ny udviklingsdirektør med en fortid som afdelingschef i Undervisningsministeriet. Udviklingsdirektør Arne Eggert gæster netværket og tager temperaturen på forholdet mellem Centraladministrationen og kommunerne og giver sin vurdering af, hvilken rolle uddannelsespolitikken vil spille til kommunalvalget.
  v/ Arne Eggert, udviklingsdirektør i KL (BEMÆRK: Mødested Tivoli Congress Center, Arni Magnussons Gade 2-4, Kbh V)

  Sammenhæng i sundhed - Det nære sundhedsvæsen - København
  Torsdag den 21. september 2017, 09.15 -12.00
  Flere patienter gennemgår behandlingsforløb på tværs af sektorer, og det stiller krav til sammenhæng i sundhedsvæsenet på tværs af sygehusene, praksissektoren og kommunerne. Et udvalg nedsat af Regeringen, KL og Danske Regioner har undersøgt, hvordan der kan skabes sammenhæng i det nære sundhedsvæsen. På mødet dykker vi ned i de forslag, udvalget er kommet frem til. For hvordan kan vi sikre kvalitet og sammenhæng i det nære sundhedsvæsen på en måde, der samtidig lever op til kravet om omkostningseffektivisering?
  v/ Jakob Krogh, chef for Afdelingen for ”Ældreområdet og det Nære, Sammenhængende Sundhedsvæsen” i Sundheds- og ældreministeriet

  Fremtidens FIU, samarbejde og fælles udfordringer - Finansiel compliance netværk
  Torsdag den 21. september 2017, 09.15 -12.00
  Kontrol og nedbringelse af hvidvask er et kerneområde for danske og internationale finanshuse og myndigheder. Kompleksiteten øges i takt med, at kundebetjening, dokumenter og transaktioner digitaliseres og globaliseres. Kriminelle finder nye kreative måder at omgå regler og love og antallet af underretninger og behandlinger er stødt stigende. Det forventes, at myndighedsarbejdet med tiden automatiseres og ændrer karakter. Ole Bo Ketelsen fra Hvidvasksekretariatet vil præsentere et bud på, hvilke fælles udfordringer myndigheder og finanshuse vil stå overfor om få år, hvordan samarbejdet med finanssektoren kunne udvikle sig samt hvordan Financial Intelligence Units (FIU) i givet fald vil skulle se ud.
  v/ Ole Bo Ketelsen, politikommissær og daglig leder af Hvidvasksekretariatet, SØIK

  Hvordan ser fremtidens arbejdsmarked ud? - Beskæftigelsespolitisk netværk - Jylland
  Tirsdag den 26. september 2017, 09.15 -12.00
  Hvad ved vi egentlig om fremtidens arbejdsmarked, og hvilken arbejdskraft Danmark får brug for om 5, 10 eller 15 år? Direktøren i Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, Morten Binder, besøger netværket og kommer med sit bud på, hvordan fremtidens arbejdsmarked ser ud. Hvad er det for nogle job, der skal findes til fremtidens ledige borgere, og hvilke job vil borgerne efterspørge?
  v/ Morten Binder, direktør, Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR)

  Budgetlovens vagthund: Puddel eller rottweiler? - Finanspolitisk netværk
  Tirsdag den 26. september 2017, 09.15 -12.00
  Danmark har fået en budgetlov, der lægger bånd på udviklingen i de offentlige finanser. Som formand for De Økonomiske Råd sidder Michael Svarer med et hovedansvar, når det skal kontrolleres om regeringen overholder budgetlovens krav til udviklingen i de offentlige finanser. Men hvilke værktøjer ligger De Økonomiske Råd inde med, når regeringens finanspolitik skal holdes i ørene? Og er disse værktøjer er stærke nok til at udfylde rollen som vagthund?
  v/ Michael Svarer, formand for De Økonomiske Råd

  Vokseværk i Aarhus (efterfulgt af middag og overnatning i Aarhus) - Bygge- og boligpolitisk netværk
  Tirsdag den 26. september 2017, 16.00 -18.45
  Gennem de seneste 5 år er befolkningstallet i Aarhus vokset med 5000 nye beboere årligt. Det skaber behov for flere boliger, men hvordan sikrer man i farten både den sociale og arkitektoniske balance? Hvor skal der bygges, hvem skal gøre det, og hvem skal bo hvor? Vi inviterer stadsdirektør i Aarhus Niels Højberg til debat om udvikling af byrum og boliger i Danmarks næststørste by.
  v/ Niels Højberg, stadsdirektør i Aarhus Kommune

  ’McKinsey-ficering’: Opskrifter på en effektiv offentlig sektor - Offentlig styring
  Onsdag den 27. september 2017, 09.15 -12.00
  Bjarne Corydon har om nogen været med til at forme Danmarks offentlige sektor de seneste år som Danmarks finansminister fra 2011 til 2015. Fra udkigsposten i sit nye job som global direktør i McKinsey Center for Government giver han sit bud på, hvordan en moderne offentlige sektor kan se ud. Hvad er næste skridt, og hvad er de nyeste opskrifter på moderniseringen af den offentlige sektor?
  v/ Bjarne Corydon, global direktør for The McKinsey Center for Government og fhv. finansminister

  Guidet tur på Aarhus Ø – den nye bydel på havnefronten - Bygge- og boligpolitisk netværk
  Onsdag den 27. september 2017, 09.30 -11.30
  En helt ny bydel skyder op på havnefronten i Aarhus i disse år. Det første spadestik på Aarhus Ø blev taget i 2008, og når bydelen er færdigudviklet, vil denne være hjemsted for 8-10.000 beboere og 12.000 arbejdspladser. Formiddagen starter i udstillingscenteret, hvor vi ser nærmere på bymodellen for området og hører om de mange forskellige udviklingsprojekter. Herefter bevæger vi os ud på Aarhus Ø for at se udviklingen og nogle af byens nye vartegn med egne øjne.
  Herefter hjemtransport til København

  Sociale medier: Fremtidens borgerkontakt? - Offentlig styring - Jylland
  Mandag den 2. oktober 2017, 09.15 -12.00
  Hvordan bruger man som offentlig myndighed de sociale medier med henblik på at inddrage og skabe en bedre relation til borgerne? Og hvordan sørger man for at være synlig på de sociale medier uden pludselig at befinde sig i midten af en ”shitstorm”? Digital rådgiver Benjamin Rud Elberth deler på dagens møde sine erfaringer med, hvilke værktøjer der virker på de sociale medier, og lægger op til diskussion om, hvordan offentlige myndigheder kan blive bedre til at møde fremtidens borgere, hvor de er.
  v/ Benjamin Rud Elberth, digital rådgiver og direktør, Digitaltaktik.dk

  Medierne og uddannelsespolitikken - Uddannelsespolitisk netværk - Jylland
  Torsdag den 5. oktober 2017, 09.15 -12.00
  "Du er, hvad du læser”. En fortærsket omskrivning af en kendt kliché, som alligevel synes at præge den politiske tilgang til uddannelsespolitik – hvad vi læser i skoler og på uddannelsesinstitioner er magtfuldt. Men hvordan benytter politikere og interesseorganisationer medierne til at præge uddannelsespolitikken? Hvordan dækker medierne uddannelsesområdet, hvad er en god historie, og hvad er mediernes egen rolle i politikformulering og -implementering? På dagens møde giver Jacob Fuglsang, en af landets mest erfarne uddannelsesjournalister og forfatter bag bl.a. ”Den store løgn om uddannelse”, sine bud herpå.
  v/ Jacob Fuglsang, uddannelsesredaktør på Politiken og forfatter

  Alternativets alternative kampagner - Politisk kommunikation
  Torsdag den 5. oktober 2017, 09.15 -12.00
  Hvordan sætter man turbo på sine kampagner? Det har Alternativet tilsyneladende godt styr på. Siden partiet blev stiftet i november 2013 har den politiske succes været åbenlys. En stor del af æren kan tilskrives partiets kreative kampagner. Som pressechef i Alternativet opbygger Magnus Harald Haslebo partiets ansigt udadtil. I dette oplæg fortæller han om Alternativets erfaringer med politiske kampagner og hvordan de opfinder deres originale udtryk.
  v/ Magnus Harald Haslebo, pressechef i Alternativet (BEMÆRK: Mødested Børsen, 1217 København K)

  Regulering i Bermuda-trekanten mellem stat og kommune: Helhedshensyn og styringsmuligheder - Miljøpolitisk netværk
  Fredag den 6. oktober 2017, 09.15 -12.00
  Effektiv regulering er et vigtigt redskab i bestræbelserne på at forbedre miljøet og samtidig skabe innovation, udvikling og vækst i erhvervslivet. Men hvordan sikrer man effektiv regulering i praksis? Søren S. Kjær, kommunaldirektør og tidligere afdelingschef i Miljøministeriet, har erfaring fra begge reguleringslag og vil på dagens møde lægge op til debat om samspillet mellem statens initiativer og kommunernes planlægnings-, implementerings- og styringsmuligheder på miljø- og naturområdet.
  v/ Søren S. Kjær, kommunaldirektør, Sorø Kommune og tidl. afdelingschef, Miljøministeriet

  Ministerens visioner - Kulturpolitisk netværk
  Mandag den 9. oktober 2017, 09.15 -12.00
  Hvad er status på kulturpolitikken i Danmark, og hvor er vi på vej hen? Kultur- og kirkeminister Mette Bock gæster netværket og fortæller om sine visioner på kulturområdet. Hvad skal i fokus, og hvad er de helt centrale elementer i regeringens kulturpolitik?
  v/ Mette Bock (LA), Kultur- og kirkeminister

  Forsyningssektor på private hænder: Vejen til effektivisering? - Klima- og energipolitisk netværk
  Tirsdag den 10. oktober 2017, 09.15 -12.00
  McKinsey har analyseret effektiviseringspotentialet i forsyningssektorerne og konkluderer, at der er mange mia. at hente i besparelser ved en øget privatisering. Professor Ole Helby Petersen har beskæftiget sig med udlicitering og konkurrenceudsættelser af offentlige opgaver i mange år, og vil på dagens møde gennemgå hvad vi har lært af tidligere privatiseringer. Er privatisering nødvendigvis lig med effektivisering? Og hvordan sikrer man, at gevinsten havner i forbrugernes pengepung?
  v/ Ole Helby Petersen, professor (mso) og leder af Center for forskning i offentlig-privat samspil, Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv, Roskilde Universitet (BEMÆRK: Mødested Tivoli Congress Center, Arni Magnussons Gade 2-4, Kbh V)

  Hvilken vej blæser de røde faner? (fællesmøde med Beskæftigelsespolitisk netværk) - Uddannelsespolitisk netværk
  Onsdag den 11. oktober 2017, 09.15 -12.00
  Uddannelse og beskæftigelse er to brandvarme emner på den politiske dagsorden, og de går ofte arm i arm. Fagbevægelsen er en helt central aktør på begge områder. Derfor har vi inviteret LO’s formand Lizette Risgaard til at udpege de største udfordringer for beskæftigelses- og uddannelsespolitikken. Hvilke aktuelle politiske issues fylder dagsordenen? Og hvad vurderer formanden, der fremadrettet vil komme til at præge LO’s arbejde på disse to områder?
  v/ Lizette Risgaard, formand for LO

  En tur i maskinrummet: Hvordan forberedes infrastrukturprojekter? - Transportpolitisk netværk
  Onsdag den 11. oktober 2017, 09.15 -12.00
  Før politikerne vedtager store infrastrukturprojekter, ligger der et stort forarbejde i form af samfundsøkonomiske beregninger, analyser og forskellige forundersøgelser. Transportministeriets afdelingschef guider os gennem en række af de centrale tandhjul, som sættes i gang under den transportpolitiske beslutningsproces. Han fortæller også om de nyeste tendenser inden for det omfattende analysearbejde i forbindelse med store infrastrukturprojekter.
  v/ Hakon Iversen, afdelingschef, Transportministeriet (BEMÆRK: Mødested Tivoli Congress Center, Arni Magnussons Gade 2-4, Kbh V)

  Hvilken vej blæser de røde faner? - Beskæftigelsespolitisk netværk
  Onsdag den 11. oktober 2017, 09.15 -12.00
  Beskæftigelse og uddannelse er to brandvarme emner på den politiske dagsorden, og de går ofte arm i arm. Fagbevægelsen er en helt central aktør på begge områder. Derfor har vi inviteret LO’s formand Lizette Risgaard ind til at udpege de største udfordringer for beskæftigelses- og uddannelsespolitikken. Hvilke aktuelle politiske problematikker fylder dagsordenen? Og hvad vurderer formanden, der fremadrettet vil komme til at præge LO’s arbejde på disse to områder?
  v/ Lizette Risgaard, formand for LO (fællesmøde med Uddannelsespolitisk netværk) (BEMÆRK: Mødested Tivoli Congress Center, Arni Magnussons Gade 2-4, Kbh V)

  Hvad skal vi med samskabelse og borgerinddragelse? - Det nære sundhedsvæsen - Jylland
  Torsdag den 12. oktober 2017, 09.15 -12.00
  Sundhedsydelserne er under konstant pres for at blive mere effektive, og samtidig er der enormt høje krav til kvaliteten af sundhedssektoren og tilfredsheden blandt borgerne. Samskabelse og borgerinddragelse er blevet buzzwords, der skal få ligningen til at gå op i sundhedsvæsenet. Men hvad er det egentlig godt for i det nære sundhedsvæsen? Hvilken værdi kan det skabe for borgerne – og hvordan kan samskabelse fungere som andet og mere end et effektiviseringsredskab? Og hvilke udfordringer støder vi på i forhold til at engagere borgere og patienter såvel som de fagprofessionelle?
  v/ Helle Hygum Espersen, senior projektleder i KORA, cand. Mag. og master i socialt entreprenørskab

  Skal vi forebygge eller helbrede sygdom? - Det nære sundhedsvæsen - København
  Mandag den 23. oktober 2017, 09.15 -12.00
  Borgere screenes for sygdomme som aldrig før i det danske sundhedsvæsen. Men er effekten af at fokusere på sygdomsforebyggelse stor nok, eller burde man i stedet bruge ressourcerne på dem, der allerede er konstateret syge? På mødet debatterer vi de etiske og moralske perspektiver i forhold til at sundhedsvæsenet i stigende grad ikke alene fokuserer på at helbrede sygdomme, men også prioriterer at bruge ressourcer på at konstatere sygdomme.
  v/ Annelli Sandbæk, professor og forskningsleder på Institut for Folkesundhed, Aarhus Universitet og Anne-Marie Gerdes, overlæge, professor og medlem af Det Etiske Råd

  Fælles finansiering af vækst og innovation - Offentlig Innovation
  Tirsdag den 24. oktober 2017, 09.15 -12.00
  Crowdfunding vinder frem som finansieringsform - også i offentligt regi. Man har nu mulighed for at søsætte offentlige projekter, som er delvist finansieret af borgere eller andre private interessenter. På dette møde udforsker vi mulighederne for offentlig anvendelse af crowdfunding, og gennem eksempler opridser vi de juridiske rammer for denne finansieringsform.
  v/ Frederik Ploug Søgaard, formand for Dansk Crowdfunding og Tanja Lind Melskens, advokat hos Kammeradvokaten (BEMÆRK: Mødested Tivoli Congress Center, Arni Magnussons Gade 2-4, Kbh V)

  Den fjerde industrielle revolution? Digitalisering, kunstig intelligens og fremtidens arbejdsmarked - Beskæftigelsespolitisk netværk
  Tirsdag den 24. oktober 2017, 09.15 -12.00
  Det er svært at spå – især om fremtiden, sagde Storm P. Endnu sværere kan det være at spå om fremtidens udvikling og konsekvenser, når det kommer til kunstig intelligens og digitalisering. For hvordan kan mulighederne gribes, så den såkaldte fjerde industrielle revolution skaber job og vækst? Og hvordan forbereder man en befolkning og et arbejdsmarked til fremtiden, hvor skræmmebilleder både er hæmmende men også forståelige? Formand for SIRI-kommissionen Ida Auken og teknologisk talsmand for Ingeniørforeningen Rolf Ask Clausen gæster netværket og fortæller om arbejdet med at ruste både optimister og pessimister i befolkningen og på Christiansborg til fremtidens digitale Danmark.
  v/ Ida Auken (MF for RV), formand for SIRI-kommissionen og Rolf Ask Clausen, teknologisk talsmand, Ingeniørforeningen IDA (fællesmøde med Digitaliseringsnetværket)

  Den fjerde industrielle revolution? Digitalisering, kunstig intelligens og fremtidens arbejdsmarked - Digitaliseringsnetværk
  Tirsdag den 24. oktober 2017, 09.15 -12.00
  Det er svært at spå – især om fremtiden, sagde Storm P. Endnu svære kan det være at spå om fremtidens udvikling og konsekvenser, når det kommer til kunstig intelligens og digitalisering. For hvordan kan mulighederne gribes, så den såkaldte fjerde industrielle revolution skaber job og vækst? Og hvordan forbereder man en befolkning og et arbejdsmarked til fremtiden, hvor skræmmebilleder både er hæmmende men også forståelige? Formand for SIRI-kommissionen Ida Auken og teknologisk talsmand for Ingeniørforeningen Rolf Ask Clausen gæster netværket og fortæller om arbejdet med at ruste både optimister og pessimister i befolkningen og på Christiansborg til fremtidens digitale Danmark.
  v/ Ida Auken (MF for RV), formand, SIRI-kommissionen og Rolf Ask Clausen, teknologisk talsmand, Ingeniørforeningen IDA (fællesmøde med Beskæftigelsespolitisk netværk)

  Danmark og Storbritannien efter Brexit: Hvad nu? - Finanspolitisk netværk
  Tirsdag den 24. oktober 2017, 09.15 -12.00
  Den 23. juni 2016 stemte briterne sig ud af Den Europæiske Union. De økonomiske efterdønninger har været til at få øje på. Men hvordan skal Danmark og Storbritanniens samarbejde reetableres inden for disse nye rammer – politisk såvel som økonomisk? Danmarks Ambassadør i Storbritannien giver et eksklusivt indblik i, hvordan Danmark kickstarter samarbejdet over Østersøen, og hvor Storbritannien egentlig er på vej hen i øjeblikket.
  v/ Claus Grube, Danmarks Ambassadør i Storbritannien og tidl. departementschef i Udenrigsministeriet

  Medicinalindustriens rolle i sundhedssektoren - Sundhedspolitisk netværk
  Onsdag den 25. oktober 2017, 09.15 -12.00
  Hvad står øverst på den politiske dagsorden for medicinalindustrien? Hvordan forholder industrien sig, når bølgerne går højest i den politiske debat om f.eks. udgifterne til sygehusmedicin, om eventuel overforbrug af medicin i psykiatrien og om prioriteringsinstitutter som NICE og Medicinrådet? Direktøren for Lægemiddelindustriforeningen lægger op til debat.
  v/ Ida Sofie Jensen, adm. direktør, Lif

  Skal velfærd sættes på formel? - Socialpolitisk netværk
  Onsdag den 25. oktober 2017, 09.15 -12.00
  Politikerne taler om det, forskningen stræber efter det, og frontmedarbejderne efterspørger det. Hvordan kan og bør evidens og data bruges på socialområdet? På dagens møde gæster adm. direktør for SFI Agi Csonka netværket og giver sin opskrift på, hvordan fundamentet for det velfungerende evidensbaserede arbejde skabes. Få er uenige i, at evidensvejen er fremtiden – men hvordan omsættes dette til virkelighed både i det konkrete og politiske arbejde på socialområdet?
  v/ Agi Csonka, adm. direktør, SFI (BEMÆRK: Mødested Tivoli Congress Center, Arni Magnussons Gade 2-4, Kbh V)

  Offentlighedsloven: Mørklægning eller modernisering? - Offentlig styring
  Onsdag den 25. oktober 2017, 09.15 -12.00
  Offentlighedsloven har siden den trådte i kraft været omdiskuteret. Et flertal uden om Venstre-regeringen kræver, at loven skal laves om i løbet af 2017. Men hvordan har offentlighedsloven påvirket graden af åbenhed i det danske samfund, og skal den ses som en mørklægning eller en modernisering af den politiske beslutningsproces? Folketingets Ombudsmand Jørgen Steen Sørensen har løbende fulgt virkningerne af loven, og vil på dette møde fremlægge sine nyeste konklusioner om den gældende offentlighedslov.
  v/ Jørgen Steen Sørensen, Folketingets Ombudsmand (BEMÆRK: Mødested Tivoli Congress Center, Arni Magnussons Gade 2-4, Kbh V)

  Politisk debat: Medieforlig på vej - Mediepolitisk netværk
  Torsdag den 26. oktober 2017, 09.15 -12.00
  I løbet af foråret 2018 begynder de endelige forhandlinger om et nyt medieforlig, som efter planen falder på plads inden politikerne pakker sommerkufferten. På dagens netværksmøde får ministeren og en række ordførere sammen med medlemmerne mulighed for at diskutere fremtidens medielandskab og konkrete politiske løsninger.
  v/ Kulturminister Mette Bock (LA) og Orla Hav (S), Britt Bager (V) og Rasmus Nordqvist (ALT)

  Det integrationspolitiske værksted - Integrationspolitisk netværk
  Tirsdag den 31. oktober 2017, 09.15 -12.00
  Hvad er status på integrationsarbejdet i Danmark, hvor er vi på vej hen, og hvordan styrer man retningen? Henrik Kyvsgaard, afdelingschef for Integrationsafdelingen i Ministeriet for Udlændinge, Integration og Bolig, gæster netværket og deler sin viden og erfaring fra det integrationspolitiske værksted. Hvad ser ministeriet som de mest aktuelle problemstillinger? Og hvor er de store knaster på lidt længere sigt?
  v/ Henrik Kyvsgaard, Integrationsafdelingschef i Udlændinge- og Integrationsministeriet (BEMÆRK: Mødested Tivoli Congress Center, Arni Magnussons Gade 2-4, Kbh V)

  SoMe Lobbyisten (efterfulgt af middag og overnatning) - Netværk: Public Affairs
  Tirsdag den 31. oktober 2017, 16.30 -18.30
  Danske organisationer er for alvor ved at knække koden, når de bruger sociale medier som en del af deres public affairs-arbejde. Og det virker. I hvert fald hvis man spørger Benjamin Rud Elberth, der er ekspert i sociale medier og ejer af digitaltaktik.dk. Men hvordan kan man bruge de sociale medier i public affairs? Ved vi, hvad der virker? Og hvilke værktøjer skal man være varsom med at benytte?
  v/ Benjamin Rud Elberth, ejer, digitaltaktik.dk (BEMÆRK: Sørup Herregaard, Sørupvej 26, 4100 Ringsted)

  Del og hersk: Allianceopbygning - Netværk: Public Affairs
  Onsdag den 1. november 2017, 09.15 -12.00
  Det er lettere sagt end gjort. Men opbygningen af alliancer med politiske aktører er vejen til offentlig indflydelse. Det afgørende spørgsmål er imidlertid, hvordan man etablerer stærke relationer. Nuværende Public Affairs director i Danmarks største PA-bureau og forhenværende socialminister og MF’er gennem 17 år, Henriette Kjær, fortæller, hvilke erfaringer hun har gjort sig i forhold til at skabe, fastholde og udbygge varme linjer til centrale beslutningstagere.
  v/ Henriette Kjær, Public Affairs Director, Rud Pedersen Public Affairs (BEMÆRK: Sørup Herregaard, Sørupvej 26, 4100 Ringsted)

  Hvad kan FinTech tilbyde de finansielle virksomheder? - Finanssektornetværket
  Onsdag den 1. november 2017, 09.15 -11.00
  FinTech-industrien er i rivende vækst og vinder stadig større indpas i Danmark. De nye teknologier er med til at ændre brugen af finansielle serviceydelser og skaber både muligheder og udfordringer for den finansielle sektors etablerede virksomheder. Hvordan udnyttes samspillet mellem it og finans bedst muligt, og hvordan skabes de mest optimale rammebetingelser for et samarbejde mellem FinTech-iværksætterne og resten af finanssektoren? Ken Villum Klausen, stifter og CEO i FinTech-virksomheden Lunar Way, gæster netværket og deler sine tanker omkring det vækstpotentiale, som ny mobilteknologi skaber for finanssektoren.
  v/ Ken Villum Klausen, stifter og CEO, Lunar Way (BEMÆRK: Mødested Tivoli Congress Center, Arni Magnussons Gade 2-4, Kbh V)

  Interesser og indflydelse på bygge- og boligområdet - Bygge- og boligpolitisk netværk
  Onsdag den 1. november 2017, 09.15 -12.00
  Hvad skal der til, for at der for alvor rykkes ved den boligpolitiske dagsorden? Hvordan spiller man ind, så både medlemmer, beslutningstagere og modparten lytter? Og hvad er de mest konkrete og presserende bygge- og boligpolitiske udfordringer her og nu? To af de mest centrale interesseorganisationer på området, Arkitektforeningen og Dansk Byggeri, deler på dagens møde deres erfaringer og anbefalinger.
  v/ Jesper Pagh, direktør i Arkitektforeningen og Torben Liborius, erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri

  Nye veje til uddannelse og arbejdsmarked - Beskæftigelsespolitisk netværk - Jylland
  Torsdag den 2. november 2017, 09.15 -12.00
  Det er et helt centralt mål i den danske uddannelsespolitik, at 95% af en ungdomsårgang skal have en ungdomsuddannelse. Men en gruppe unge har stadig store udfordringer i mødet med uddannelsessystemet og arbejdsmarkedet. Projektet ”Liv og Læring” er et samarbejde mellem VUC Storstrøm og Guldborgsund Kommune om at lede de unge til uddannelse og arbejde ad nye veje. Hvad kan vi lære af projektet? Og hvordan når vi målet på de 95%?
  v/ Mette Pless, forsker, Center for Ungdomsforskning og Niels Henriksen, direktør, VUC Storstrøm

  Offentlig ledelse og bedre offentlig service - Offentlig styring - Jylland
  Mandag den 13. november 2017, 09.15 -12.00
  Hvordan kan offentlig ledelse øge borgernes udbytte af offentlige ydelser? Lotte Bøgh Andersen, professor ved Aarhus Universitet, fortæller på dagens netværksmøde om den aktuelle forskning på området. Klassiske styringsredskaber såsom økonomiske incitamenter, systematisk positiv feedback knyttet til medarbejdernes indsats og visionsbåret transformationsledelse – de mulige veje til målet er mange. Men hvad ved vi egentlig om motivation af medarbejdere? Og hvordan leder man målrettet med henblik på at øge medarbejdernes public service motivation og organisatoriske commitment?
  v/ Lotte Bøgh Andersen, professor, Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet

  Transport-branding i en verden fuld af problemer - Transportpolitisk netværk
  Onsdag den 15. november 2017, 09.15 -12.00
  Transportområdet bliver ofte øretævernes holdeplads i den offentlige debat, hvor aflysninger og forsinkelser dominerer dagsordenen. Derfor spiller kommunikationen en central rolle for transportvirksomheders brand. Vi har inviteret to kommunikatører, som dagligt tackler udfordringer til lands og i luften. De giver et indblik i, hvordan de arbejder med virksomhedernes eksterne kommunikation både i den daglige pressehåndtering og i krisesituationer.
  v/ Kasper Hyllested, pressechef, Københavns Lufthavn og Lars Kaspersen, direktør for kommunikation og branding, DSB

  Hvorfor er vi så dårlige til at forudsige fremtiden? - Beskæftigelsespolitisk netværk
  Torsdag den 16. november 2017, 09.15 -12.00
  Historier om mangel på arbejdskraft i bestemte brancher eller om stor arbejdsløshed hos specifikke faggrupper dukker med jævne mellemrum op i medierne. Men hvordan kan det være, at vi - i en tid, hvor politik er fyldt med prognoser og langsigtede planer - ikke kan finde ud af at forudse udbud og efterspørgsel? Stina Vrang Elias, direktør i tænketanken DEA, kommer med sin vurdering af, hvorfor det er så svært at uddanne målrettet til fremtidens arbejdsmarked. Hun tager desuden temperaturen på, hvor gode henholdsvis uddannelserne, erhvervslivet og politikerne er til at løfte opgaven.
  v/ Stina Vrang Elias, adm. direktør i tænketanken DEA (BEMÆRK: Mødested Tivoli Congress Center, Arni Magnussons Gade 2-4, Kbh V)

  Lykketoft: Klimaets nye kamphund - Klima- og energipolitisk netværk
  Mandag den 20. november 2017, 09.15 -12.00
  Efter et år i formandsstolen for FN’s Generalforsamling vender Mogens Lykketoft hjem med en klar idé om, hvad der er verdens vigtigste udfordring: Klimaet. Lykketoft beskylder Venstre-regeringen for at nedprioritere klimaudfordringerne i en sådan grad, at Danmark risikerer at bevæge sig fra forgangsland til at danne bagtrop i indsatsen for klima og bæredygtighed. I Folketinget vil han derfor fokusere på arbejdet som selvudnævnt ”klimaaktivist”. Hvad skal der til, for at få klimaet på rette kurs? Og hvordan kan erfaringerne fra FN bruges til at kæmpe klimakampen på den nationale front?
  v/ Mogens Lykketoft (S), MF og fhv. formand for FN’s Generalforsamling

  Regionsrådsformanden takker af - Det nære sundhedsvæsen - København
  Mandag den 20. november 2017, 12.00 -14.45
  Bent Hansen gæster netværket og fortæller om, hvad der har været udfordrende for samarbejdet mellem de forskellige niveauer af sundhedsvæsenet, og hvad, der bliver de store udfordringer i fremtiden. Hvilke konflikter skal løses, hvis man skal nå målet om sammenhæng i sundhedsvæsenet, og samtidig skabe mest mulig sundhed for pengene?
  v/ Bent Hansen, fhv. regionsrådsformand og formand for Danske Regioner (OBS mødet foregår i Aarhus)

  Regionsrådsformanden takker af - Det nære sundhedsvæsen - Jylland
  Mandag den 20. november 2017, 12.00 -14.45
  Bent Hansen gæster netværket og fortæller om, hvad der har været udfordrende for samarbejdet mellem de forskellige niveauer af sundhedsvæsenet og hvad, der bliver de store udfordringer i fremtiden. Hvilke konflikter skal løses, hvis man skal nå målet om sammenhæng i sundhedsvæsenet, og samtidig skabe mest mulig sundhed for pengene?
  v/ Bent Hansen, tidligere regionsrådsformand og formand for Danske Regioner

  Digital brugervenlig: Don’t make me think - Digitaliseringsnetværk
  Tirsdag den 21. november 2017, 09.15 -12.00
  Brugervenlighed er blevet et nøgleord, når offentlige digitale løsninger diskuteres. Men brugervenlighed med lette og intuitive digitale løsninger har været udgangspunktet for private aktører fra digitaliseringens spæde start. Så hvordan kan det offentlige lære at håndtere udfordringen med brugervenlighed? Hvordan skaber man brugervenlighed i verdensklasse, og hvad kan man forvente i fremtidens digitale møde mellem bruger og udbyder? På dagens møde gæster brugervenlighedsekspert og Senior User Research Manager hos LEGO Group, Thomas Visby Snitker, netværket for at dele råd og dyrt købte lærepenge.
  v/ Thomas Visby Snitker, Senior User Research Manager, LEGO Group og founder, Brugercentrisk

  Forretningsudvikling - Compliance som konkurrenceparameter eller servicetab - Finansiel compliance netværk
  Onsdag den 22. november 2017, 09.15 -12.00
  Der er delte meninger om, hvorvidt compliance udelukkende er en udgiftspost eller en anledning til forretningsudvikling. Flere finanshuse har erklæret, at compliance vil blive en konkurrenceparameter på linje med produkter, kundeservice, kreditvurdering og funding. Modsat er der nogen, som mener, at det vil fjerne fokusset fra deres kerneopgave. Compliance chef Alexander Trolle vil beskrive SDC´s overvejelser om dette samt lægge op til en diskussion om disse perspektiver og holdninger.
  v/ Alexander Trolle, Chief compliance officer, SDC

  Den digitale fremtid: Pædagogisk it i undervisningen - Uddannelsespolitisk netværk - Jylland
  Onsdag den 22. november 2017, 09.15 -12.00
  Nye pædagogiske metoder til at anvende it i undervisningen skal være med til at skabe et læringsmiljø, hvor alle elever lærer mere og får kompetencer, der rækker ind i det 21. århundrede. Direktør i Styrelsen for It og Læring Thomas Fredenslund kommer med sit syn på uddannelsessektorens nære digitale fremtid. Hvilke erfaringer har vi gjort os indtil videre i forhold til brugen af pædagogisk it? Hvilke metoder og løsninger er i støbeskeen? Og hvordan understøtter man som ansvarlig styrelse, at det store digitale potentiale udnyttes maksimalt?
  v/ Thomas Fredenslund, direktør i Styrelsen for It og Læring

  Grundvandet: Dyrebar ressource og politisk ”slagmark” - Miljøpolitisk netværk
  Fredag den 24. november 2017, 09.15 -12.00
  Danmark er et af de få lande, hvor grundvandet er så rent, at vi kan drikke vandet direkte fra hanen. Men vores rene grundvand er truet fra mange sider: Klimaforandringer, byforurening, industrikemikalier, pesticider og kvælstofudledning fra landbruget. Beskyttelse af grundvandet fører ofte til politisk splittelse, og bliver i mange tilfælde en arena for den grundlæggende diskussion om, i hvor høj grad miljøhensyn skal lægge bånd på industriens og landbrugets kår. Vi spørger professor Jørgen E. Olesen, hvordan man som forsker navigerer i dette potentielt politisk sprængfarlige felt, samt hvad der skal til, for at vores børn, børnebørn og oldebørn fortsat kan slukke tørsten i uforurenet grundvand?
  v/ Jørgen E.Olesen, professor og sektionsleder, Institut for Akroøkologi – Klima og Vand, Aarhus Universitet (BEMÆRK: Mødested Tivoli Congress Center, Arni Magnussons Gade 2-4, Kbh V)

  Kultursucces uden for hovedstadens grænser - Kulturpolitisk netværk
  Mandag den 27. november 2017, 09.15 -12.00
  En stor del af de statslige kulturkroner bruges i hovedstaden. Men hvad skal der til, for at skabe en kultursucces uden for hovedstadens grænser? Daniel Mühlendorph er en af mændene bag den bornholmske Wonderfestiwall, der siden åbningen i 2008 har udviklet sig i kometfart. Også i den anden ende af landet findes succeshistorier. Finn Jorsal har været med til af skabe brandet "Cold Hawaii", der har sat Klitmøllers gamle fiskerleje på verdenskortet. Finn Jorsal og Daniel Mühlendorph giver på dagens møde deres opskrift på, hvordan man skaber en kultursucces i yderområderne.
  v/ Finn Jorsal, president, Friends of Cold Hawaii og Daniel Mühlendorph, stifter og formand, Wonderfestiwall

  Sådan stemmer vælgerne til kommunalvalget - Politisk kommunikation
  Tirsdag den 28. november 2017, 09.15 -12.00
  2017 står i kommunalvalgets - og dermed de lokale kampagners - tegn. Hvilke tiltag virker, når borgmesterkæderne skal uddeles? Fungerer de samme kneb for alle partier? Og virker nogle kampagner bedre i bestemte kommuner? Valgforsker Martin Vinæs Larsen kommer med forskningens svar på disse spørgsmål. Men ser virkeligheden også sådan ud? Marie Foltmann, kampagnechef for Nicolai Wammen, fortæller om sine praktiske erfaringer fra valgkampens hede, og om hvordan hun faktisk brugte valgforskning til at overbevise vælgerne om, hvor krydset skulle sættes.
  v/ Martin Vinæs Larsen, valgforsker ved Københavns Universitet og Marie Foltmann, kampagnechef for Nicolai Wammen (S)

  Fremtidens patienter: Hvordan står det til med de unges forhold til sundhed? - Sundhedspolitisk netværk
  Onsdag den 29. november 2017, 09.15 -12.00
  En gruppe forskere fra Syddansk Universitet har i perioden 2008-16 med støtte fra Nordea-fonden forsket i danske børn og unges sundhed. Vi inviterer en af forskergruppens ledere til at ridse hovedresultaterne op. Vi skal snakke generelt om sundhedsadfærd og helbredsproblemer blandt unge, men også mere specifikt om udviklingen for så vidt angår risikofaktorer som fedme, rusmiddelforbrug og psykisk mistrivsel, og om de udfordringer, som de unges adfærd stiller til dagens og fremtidens sundhedssektor.
  v/ Bjørn Holstein, professor, Statens Institut for Folkesundhed, SDU

  Velkommen på forsiden: Farvel til spisesedler og kioskbaskere? - Mediepolitisk netværk
  Onsdag den 29. november 2017, 09.15 -12.00
  Hvordan kan man lede en arbejdsplads, som man ikke selv tror eksisterer om få år? Mediebranchens enfant terrible, Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen, gæster netværket og giver sit bud på både Ekstra Bladets og den øvrige avisbranches fremtid. Kan man både tjene penge, trykke aviser og fungere som fjerde statsmagt? Sover de danske mediehuse i timen? Og hvordan kan Ekstra Bladet bevare deres status som drillende og vågen vagthund i et nyt mediebillede på nettet?
  v/ Poul Madsen, chefredaktør på Ekstra Bladet (BEMÆRK: Mødested Tivoli Congress Center, Arni Magnussons Gade 2-4, 1577 København V)

  Kommunal innovationssatsning - Offentlig Innovation
  Onsdag den 29. november 2017, 09.15 -12.00
  I 2016 åbnede Aarhus innovationsenhed CFIA, og byrådet vedtog en innovationsstrategi med en årlig budgetramme på 40 millioner kr. Vi spørger centerlederen, hvilket udbytte innovations-indsatsen konkret har kastet af sig, og hvad der ligger på fremtidens tegnebræt? Hvordan arbejder enheden med at fremme tværgående samarbejder mellem kommunen, politikere og ikke mindst borgerne – og hvori består merværdien?
  v/ Anne Vest Hansen, leder af ITK lab og Center for Innovation i Aarhus (BEMÆRK: Mødested Tivoli Congress Center, Arni Magnussons Gade 2-4, Kbh V)

  Hvad sker der i asylcentrene? - Integrationspolitisk netværk
  Torsdag den 30. november 2017, 09.15 -12.00
  Asylansøgeres tid i asylcentret er omdiskuteret, men er alligevel en ukendt verden for mange i offentligheden. På dagens møde fortæller Anne la Cour Vågen, asylchef i Røde kors, om arbejdet med de mennesker, der venter på afklaring. Hvordan klæder Røde Kors mennesker med usikre fremtidsudsigter bedre på til mødet med kommunen, det danske uddannelsessystem og arbejdsmarkedet? Hvilken rolle spiller civilsamfundet i det daglige, og hvordan griber man integrationsopgaven an?
  v/ Anne la Cour Vågen, asylchef i Røde Kors

  Kan man have visioner for det gode liv i konkurrencestaten? - Socialpolitisk netværk
  Torsdag den 30. november 2017, 09.15 -12.00
  Har vi tilrettelagt et samfund, hvor alle i højere grad er potentielle brikker i det store vækst-spil end unikke mennesker, som skal leve et fuldt tilfredsstillende liv? Har vi glemt, hvad det politiske mål er, midt i snakken om konkurrencestaten som middel for at bevare velfærden? Eva Secher Mathiasen, fmd. i Dansk Psykolog Forening, tager på mødet debatten og dialogen med netværket om visionerne (eller mangel på samme) i den socialpolitiske debat. For kan man have målet om et godt liv som tandhjul i konkurrencestatens maskineri?
  v/ Eva Secher Mathiasen, formand, Dansk Psykolog Forening (BEMÆRK: Mødested Tivoli Congress Center, Arni Magnussons Gade 2-4, Kbh V)

  Årets finanslov – hvor skal vi hen? - Finanspolitisk netværk
  Mandag den 4. december 2017, 09.15 -12.00
  De sidste politiske aftaler er indgået, og årets finanslov er ved at være på plads. Inden nytår skal forslaget tredjebehandles og vedtages i Folketinget, hvorefter det bliver aktuelt for 2018. Tidligere skatteminister og nuværende afdelingschef hos Socialdemokratiet Thor Möger Pedersen gæster netværket til en snak om den nye finanslov. Han giver sin analyse og evaluering af årets finanslovsforhandlinger og ser samtidig frem mod udviklingen i det kommende års offentlige finanser. Findes der rutiner og traditioner, når statens budget skal aftales? Og hvem står som vindere og tabere i dette års forhandlinger?
  v/ Thor Möger Pedersen, afdelingschef hos Socialdemokratiet

  Evaluering: Er vi kommet videre end kontrol versus læring? - Uddannelsespolitisk netværk
  Mandag den 4. december 2017, 09.15 -12.00
  Evalueringsdebatten på uddannelsesområdet har mere eller mindre udviklet sig til en fejde mellem to formål: Kontrol versus læring. Har denne fejde efterhånden så mange år på bagen, at de to retningers tilhængere kan begynde at nærme sig hinanden? Og peger nye tendenser i forskningen på, at tiden er inde til i stedet at rette opmærksomheden mod nye og mere presserende evalueringsspørgsmål i uddannelsessektoren? På dagens møde deler Peter Dahler-Larsen sit syn på fremtidens evaluering på området.
  v/ Peter Dahler-Larsen, professor ved Københavns Universitet og forfatter til ”Kvalitetens Beskaffenhed” og ”The Evaluation Society”.

  Flygtninge på arbejdsmarkedet - Beskæftigelsespolitisk netværk - Jylland
  Onsdag den 6. december 2017, 09.15 -12.00
  Hvordan håndteres psykiske lidelser som for eksempel post traumatisk stress syndrom i et beskæftigelsessystem, der er under konstant pres for at få flere i arbejde? Beskæftigelsessystemet står med den vigtige opgave at få et stigende antal flygtninge i de danske kommuner i arbejde så hurtigt som muligt. En udfordrende opgave, der stiller krav til, at beskæftigelsesindsatserne tilpasses den mentale bagage, flygtningene kommer til landet med.
  v/ Mette Blauenfeldt, Center for Udsatte Flygtninge, Dansk Flygtningehjælp

  Nye tanker om ATP (eftermiddagsmøde kl. 16-18 med efterfølgende gløgg) - Finanssektornetværket
  Torsdag den 7. december 2017, 16.00 -18.00
  ATP er Danmarks største pengetank. Netværket får på dagens møde besøg af ATPs nye direktør, Christian Hyldahl, som vil gøre status efter knap 1 år med ved roret og fremlægge sine visioner for fremtidens ATP. For hvad er planerne for pensionsforvaltningen, de statslige og administrative opgaver samt fremtidens investeringer i både Danmark og udland?
  v/ Christian Hyldahl, direktør, ATP

  Beskæftigelsesrettet integration - Integrationspolitisk netværk
  Mandag den 15. januar 2018, 09.15 -12.00
  Hvad er det, der faktisk virker, når det kommer til integrationen af indvandrere i Danmark? Siden 2015 har regeringen samarbejdet med flere virksomheder og jobcentre for at få flere flygtninge i arbejde. Men hvordan bidrager virksomheder i praksis til en vellykket integration? Vi inviterer regionschef i ISS Rya Lene Terney og formand for beskæftigelsesrådet Carsten Koch til oplæg og debat om deres arbejde med en beskæftigelsesrettet integration.
  v/ Rya Lene Terney, regionschef for CSR og jobudvikling i ISS og Carsten Koch, fhv. Skatteminister og formand for Beskæftigelsesrådet

  RegTech – Collaboraters og disrupters - Finansiel compliance netværk
  Tirsdag den 16. januar 2018, 09.15 -12.00
  Regulatory Technology også kaldt RegTech er en fællesbetegnelse for den massive digitalisering af compliance funktionerne. Kernen i RegTech er at gøre nuværende systemer og processer bedre, billigere og hurtigere. I de senere år er der blevet investeret enorme summer i området, ikke mindst i start-ups i finanscentre som fx Silicon Vally, London og Berlin. Danmark er også ved, at komme op i gear. En af dem som har været med til at skubbe denne udvikling er Copenhagen FinTech. Deres direktør Thomas Krogh kommer og fortæller om udviklingen, og hvordan vi kan blive endnu bedre.
  v/ Thomas Krogh, direktør, Copenhagen Fintech

  Rekruttering fra kanten - Beskæftigelsespolitisk netværk - Jylland
  Onsdag den 17. januar 2018, 09.15 -12.00
  Hvordan kan jobcentrene og erhvervslivet samarbejde om at få flere ledige med særlige udfordringer i job? Og hvordan kan beskæftigelsesindsatser designes, så erhvervslivet får øje på potentialet i rekruttering af ledige, som ellers har svært ved at få en fod inden for døren på arbejdsmarkedet? Mette Rønnau, direktør i Cabi, fortæller på dagens møde om, hvordan beskæftigelsesindsatser kan være med til at gøre det attraktivt for erhvervslivet at tage socialt ansvar og tydeliggøre potentialet i rekruttering fra kanten af arbejdsmarkedet.
  v/ Mette Rønnau, direktør, Cabi

  Hvad skal vi med samskabelse og borgerinddragelse? - Det nære sundhedsvæsen - København
  Torsdag den 18. januar 2018, 09.15 -12.00
  Sundhedsydelserne er under konstant pres for at blive mere effektive, og samtidig er der enormt høje krav til kvaliteten af sundhedssektoren og tilfredsheden blandt borgerne. Samskabelse og borgerinddragelse er blevet buzzwords, der skal få ligningen til at gå op i sundhedsvæsenet. Men hvad er det egentlig godt for i det nære sundhedsvæsen? Hvilken værdi kan det skabe for borgerne – og hvordan kan samskabelse fungere som andet og mere end et effektiviseringsredskab? Og hvilke udfordringer støder vi på i forhold til at engagere borgere og patienter såvel som de fagprofessionelle?
  v/ Helle Hygum Espersen, senior projektleder i KORA, cand. Mag. og master i socialt entreprenørskab

  Kan alle løbe stærkere? - Offentlig styring - Jylland
  Mandag den 22. januar 2018, 09.15 -12.00
  Mange stemmer i debatten kræver en stadig større effektivisering af den offentlige sektor. De fleste kan ”køre længere på literen” eller ”løbe lidt stærkere”, hvis man benytter sig af best-practice, som det hedder på moderniserings-lingo. Moderniseringsstyrelsens direktør Poul Taankvist er manden, der skaber rammerne for en effektiv offentlig sektor. Taankvist uddyber i dette oplæg, hvor fremtidens potentialer for modernisering skal findes.
  v/ Poul Taankvist, direktør, Moderniseringsstyrelsen

  Nudging: Vejen til effektfulde reformer? - Offentlig styring
  Tirsdag den 23. januar 2018, 09.15 -12.00
  Omfattende reformer af dagpenge og kontanthjælp er rullet henover beskæftigelsesområdet. Men hvordan sikrer vi, at reformerne virker efter hensigten? Med nudging og adfærdsdesign forsøger Beskæftigelsesministeriet og Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering via et flerårigt projekt at sætte den økonomisk-psykologiske videnskab på arbejde for at sikre størst mulig effekt af de mange reformer. På dagens møde gæster direktør i Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Morten Binder netværket og deler sine erfaringer med, hvorvidt vi kan "puffe" os til en bedre beskæftigelsesindsats.
  v/ Morten Binder, direktør i Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering

  Dannelse og uddannelse: Modsætninger eller hinandens forudsætninger? - Uddannelsespolitisk netværk - Jylland
  Onsdag den 24. januar 2018, 09.15 -12.00
  Skal landets skoler fokusere på uddannelse til arbejdsmarkedet eller dannelse til livet? Og hvad er egentlig forskellen på at være menneske og borger? På dagens møde får netværket besøg af to markante skikkelser i dannelsesdebatten: Leo Komischke-Konnerup, der har skrevet bogen ”Menneske eller borger – skolens pædagogiske grundproblem” og Jens Erik Kristensen, der er lektor ved Danmarks Institut for Pædagogik og Uddannelse. På mødet fremlægger de deres syn på dannelse i det danske uddannelsessystem nu og i fremtiden og lægger op til debat i netværket.
  v/ Leo Komischke-Konnerup, chefkonsulent, forskning og udvikling, UC SYD og Jens Erik Kristensen, lektor, Danmarks Institut for Pædagogik og Uddannelse, Aarhus Universitet

  Børsnoteringen af Nykredit - Finanssektornetværket
  Torsdag den 25. januar 2018, 09.15 -11.00
  Nykredit sigter mod børsnotering i 2018, og rejsen mod målet har været fulgt tæt – og kritisk – af medierne. Hvordan er det at stå i en proces, der handler om kapitalfremskaffelse, men også om følelser, historie og traditioner? Nykredits koncerndirektør David Hellemann fortæller, hvordan processen skrider frem og deler sine overvejelser med netværket.
  v/ David Hellemann, koncerndirektør, Nykredit

  Digitalisering og datadeling – mere sundhed for pengene? - Det nære sundhedsvæsen - Jylland
  Torsdag den 25. januar 2018, 09.15 -12.00
  I 2017 udløber Den Nationale strategi for Digitalisering af Sundhedsvæsenet. Direktør i Sundhedsdatastyrelsen Lisbeth Nielsen fortæller på mødet om, hvordan de fire år med strategien er gået, og om man har nået målet om at styrke mødet mellem borgere og sundhedspersoner med sammenhængende, effektive og ensartede digitale muligheder. Udfordringerne med digital deling af sundhedsdata mellem de forskellige niveauer i det danske sundhedssystem bliver sat i perspektiv, og vi diskuterer, hvilke udfordringer der vil præge sundhedssystemet fremadrettet.
  v/ Lisbeth Nielsen, direktør i Sundhedsdatastyrelsen

  Alternative visioner på uddannelsesområdet - Uddannelsespolitisk netværk - Jylland
  Mandag den 26. februar 2018, 09.15 -12.00
  I Alternativets udspil til nytænkning af folkeskolen vil partiet kort sagt sætte folkeskolen fri fra ensretning og gøre den til konkurrencestats-fri-zone. Dette indebærer et farvel til styring og dokumentationskrav, så flere beslutninger træffes lokalt. Desuden skal der satses på en ny evalueringskultur, opprioritering af ikke-boglige egenskaber og nytænkning af fag på skoleskemaet. Men hvor går grænsen mellem decentrale beslutninger og helhedshensynet til vores allesammens folkeskole? Og hvordan undgår vi at løbe åbne døre ind i nytænkningens navn? Vi giver ordet til Alternativets ordfører på området, som vil dele sine visioner og lægge op til diskussion.
  v/ Carolina Magdalene Maier, skoleordfører og uddannelses- og forskningsordfører, Alternativet

  Socialdemokratiets integrationspolitik - Integrationspolitisk netværk
  Mandag den 26. februar 2018, 09.15 -12.00
  Vi inviterer Socialdemokratiets udlændinge- og integrationsordfører Dan Jørgensen til oplæg og diskussion om partiets nuværende integrationspolitik og fremtidige dagsorden, såfremt partiet får magten efter næste folketingsvalg. Hvad er visionerne og målet med socialdemokratiets integrationspolitik? Og hvad er sammenhængen mellem den konkrete politik på området og den klassiske socialdemokratiske politik?
  v/ Dan Jørgensen (S), Udlændinge- og integrationsordfører

  Public affairs - Beredskabssamarbejdet med kommunikation/presse - Finansiel compliance netværk
  Onsdag den 7. marts 2018, 09.15 -12.00
  Compliance bliver med jævne mellemrum hot stuff i dagspressen. Sagerne er blevet omtalt, og de har krævet både interne restruktureringer og aktivt eksternt kommunikationsarbejde. Kommunikationsdirektør og journalist Nina Munk Perrin vil lægge op til en drøftelse af, hvordan beredskabssamarbejdet med kommunikation/presse kan se ud samt hvordan legitimitet og image strategisk kan håndteres til hverdag og i kritiske situationer.
  v/ Nina Munk Perrin, kommunikationsdirektør, FinansDanmark

  Fremtidens sundhedsledelse – hvad virker? - Det nære sundhedsvæsen - Jylland
  Torsdag den 8. marts 2018, 09.15 -12.00
  Øget efterspørgsel på sundhedsydelser skaber en række udfordringer på udbudssiden i det nære sundhedsvæsen. Landets kommuner, regioner og praktiserende læger står overfor at skulle finde nye løsninger i en virkelighed, der er præget af stram udgiftsstyring, faldende udbud af kvalificeret arbejdskraft og manglende viden om, hvilke indsatser, der skaber mest værdi for pengene. Det skaber en kompleks ledelsesopgave. Med projektet ”Sundhedsstrategisk Ledelse” har fire kommuner i Region Midtjylland i samarbejde med Regionshospitaler og med indspark fra den almene praksis udviklet forslag til konkrete løsninger på de aktuelle problemstillinger.
  v/ Kate Bøgh, direktør for Social og Sundhed i Favrskov Kommune og Svend Kier, praktiserende læge og praksiskoordinator

  Skatteoptimering – ren forretning eller et spørgsmål om moral? - Finanssektornetværket
  Onsdag den 14. marts 2018, 09.15 -11.00
  Skatteoptimering, skatteplanlægning, skattespekulation - kært barn har mange navne. Hvor langt kan og bør man gå for at nedbringe sin virksomheds skattebetaling? Er der eller er der ikke en bundgrænse for, hvor lidt man kan bidrage til samfundets økonomi? Henriette Kinnunen, tidl. chefjurist i CEPOS og i dag selvstændig rådgiver indenfor skatteret og public affairs lægger op til debat sammen Thorbjørn Helmo Madsen, direktør for firmaet TimeTax.
  v/ Henriette Kinnunen, erhvervsøkonomisk kommentator på Børsen, selvstændig rådgiver og tidl. chefjurist i CEPOS og Thorbjørn Helmo Madsen, direktør, TimeTax

  Ministerens visioner - Beskæftigelsespolitisk netværk - Jylland
  Fredag den 16. marts 2018, 09.15 -12.00
  Hvad er status på beskæftigelsespolitikken i Danmark, og hvor er vi på vej hen? Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen gæster netværket og fortæller om sine visioner på det evigt aktuelle arbejdsmarkedsområde. Hvad er de helt centrale elementer i regeringens beskæftigelsespolitik, hvordan får vi hele Danmark med, og hvad skal i fokus i den kommende tid?
  v/ Troels Lund Poulsen (V), Beskæftigelsesminister. OBS: Mødet foregår i København

  Samskabelse og styring - Offentlig styring - Jylland
  Mandag den 19. marts 2018, 09.15 -12.00
  Det bliver mere og mere populært at inddrage borgerne i udviklingen og leveringen af de offentlige serviceydelser og den offentlige sektors virksomhed generelt. Men hvilke udfordringer møder de offentlige organisationer i arbejdet med samskabelse? Stine Hald, der er ledelseskonsulent i KL, gæster netværket og fortæller om muligheder og udfordringer med samskabelse, og kommer med konkrete bud på, hvordan man løser de ledelsesmæssige udfordringer når borgere og offentligt ansatte skal samskabe.
  v/ Stine Hald, ledelseskonsulent, KL

  Fremtidens sundhedsledelse – hvad virker? - Det nære sundhedsvæsen - København
  Tirsdag den 10. april 2018, 09.15 -12.00
  Øget efterspørgsel på sundhedsydelser skaber en række udfordringer på udbudssiden i det nære sundhedsvæsen. Landets kommuner, regioner og praktiserende læger står overfor at skulle finde nye løsninger i en virkelighed, der er præget af stram udgiftsstyring, faldende udbud af kvalificeret arbejdskraft og manglende viden om, hvilke indsatser, der skaber mest værdi for pengene. Det skaber en kompleks ledelsesopgave. Med projektet ”Sundhedsstrategisk Ledelse” har fire kommuner i Region Midtjylland i samarbejde med Regionshospitaler og med indspark fra den almene praksis udviklet forslag til konkrete løsninger på de aktuelle problemstillinger.
  v/ Kate Bøgh, direktør for Social og Sundhed i Favrskov Kommune og Svend Kier, praktiserende læge og praksiskoordinator

  Social arv og læringsulighed - Uddannelsespolitisk netværk - Jylland
  Onsdag den 11. april 2018, 09.15 -12.00
  Danmark halter bagefter de øvrige nordiske lande, når det gælder om at mindske betydningen af social baggrund og udligne læringsmuligheden i løbet af folkeskoletiden. Vi kan konstatere, at den ulige fordeling af ”social og kulturel kapital” er afgørende for, hvordan børn klarer sig i uddannelsessystemet, og at det stadig især er børn af højtuddannede, der får de lange uddannelser. Hvordan sikrer vi, at social ulighed ikke slår over i læringsulighed? Og hvilke pointer fra den internationale forskning kan vi i Danmark bruge som håndtag til at skabe en seriøs og vedholdende indsats på området?
  v/ Agi Csonka, adm. direktør, SFI og formand, Rådet for Børns Læring

  Nudging: Vejen til effektfulde reformer? - Offentlig styring - Jylland
  Mandag den 23. april 2018, 09.15 -12.00
  Omfattende reformer af dagpenge og kontanthjælp er rullet henover beskæftigelsesområdet. Men hvordan sikrer man, at reformerne virker efter hensigten? Med nudging og adfærdsdesign forsøger Beskæftigelsesministeriet og Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) via et flerårigt projekt at sikre størst mulig effekt af de mange reformer. På dagens møde gæster direktør i STAR Morten Binder netværket og deler sine erfaringer. Kan vi "puffe" os til en bedre beskæftigelsesindsats? Og hvad oplever han som gevinster og udfordringer i arbejdet med nudging?
  v/ Morten Binder, direktør, Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering

  New public management er død! Længe leve hvad? - Offentlig styring
  Mandag den 23. april 2018, 09.15 -12.00
  Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen erklærede et ”opgør med New Public Management som styringsredskab” ved partiets kongres i 2016. Men hvad skal træde i stedet? Og kan vi styre den offentlige sektor uden at måle og veje den offentlige service? Thor Möger, afdelingschef for Socialdemokratiets Politiske afdeling, fortæller, hvilket styringsparadigme, de ser som erstatning for new public management.
  v/ Thor Möger Pedersen, afdelingschef for Politisk Afdeling i Socialdemokratiet

  Change management - Implementering ud i kundeleddet - Finansiel compliance netværk
  Onsdag den 2. maj 2018, 09.15 -12.00
  Compliance handler ikke alene om at udvikle effektive procedurer og overvågningssystemer, det handler i lige så høj grad om organisationskultur, mindsets og adfærd blandt medarbejdere og kunder. Anders Balle Rasmussen vil beskrive, hvordan sparekassen har arbejdet systematisk med strategiimplementering og kulturudvikling i kundeleddet, så krav, opgaver, processer, teknologi og mennesker balancerer.
  v/ Anders Balle Rasmussen, områdedirektør, Sparekassen Kronjylland

  Skal sygdom forebygges eller helbredes? - Det nære sundhedsvæsen - Jylland
  Torsdag den 3. maj 2018, 09.15 -12.00
  Borgere screenes for sygdomme som aldrig før i det danske sundhedsvæsen. Men er effekten af at fokusere på sygdomsforebyggelse stor nok, eller burde man i stedet bruge ressourcerne på dem, der allerede er konstateret syge? På mødet debatterer vi de etiske og moralske perspektiver i forhold til at sundhedsvæsenet i stigende grad ikke alene fokuserer på at helbrede sygdomme, men også prioriterer at bruge ressourcer på at konstatere sygdomme.
  v/ Annelli Sandbæk, professor og forskningsleder på Institut for Folkesundhed, Aarhus Universitet og Anne-Marie Gerdes, overlæge, professor og medlem af Det Etiske Råd

  Social kontrol: Opdragelse, ligestilling og integration - Integrationspolitisk netværk
  Torsdag den 17. maj 2018, 09.15 -12.00
  Kampen for at bryde social kontrol i indvandrermiljøer spiller en stadig større rolle i ligestillingsdebatten, men er samtidig præget af berøringsangst. Nydanske kvinder er stærkt repræsenteret på uddannelsesinstitutioner, men ikke på arbejdsmarkedet. Modsat klarer mændene sig dårligt i skolen og tager ikke i lige så høj grad som deres søstre en uddannelse. Hvad betyder opdragelsen for de unge drenge og piger med indvandrerbaggrund, og hvilke konsekvenser har det for deres livsbane? Vi inviterer fire dagsordensættende meningsdannere til at diskutere social kontrol og forskelle på drenge og pigers integration.
  v/ Geeti Amiri, debattør og meningsdanner, Anika Liversage, seniorforsker hos SFI, Sherin Khankan, forfatter, foredragsholder og imam og Aydin Soei, journalist og forfatter

  Digitalisering og datadeling – mere sundhed for pengene? - Det nære sundhedsvæsen - København
  Fredag den 18. maj 2018, 09.15 -12.00
  I 2017 udløber Den Nationale strategi for Digitalisering af Sundhedsvæsenet. Direktør i Sundhedsdatastyrelsen Lisbeth Nielsen fortæller på mødet om, hvordan de fire år med strategien er gået, og om man har nået målet om at styrke mødet mellem borgere og sundhedspersoner med sammenhængende, effektive og ensartede digitale muligheder. Udfordringerne med digital deling af sundhedsdata mellem de forskellige niveauer i det danske sundhedssystem bliver sat i perspektiv, og vi diskuterer, hvilke udfordringer, der vil præge sundhedssystemet fremadrettet.
  v/ Lisbeth Nielsen, direktør i Sundhedsdatastyrelsen

  Kan møgsager ses på bundlinjen? (eftermiddagsmøde kl. 16-18 med efterfølgende vin og vand) - Finanssektornetværket
  Torsdag den 24. maj 2018, 16.00 -18.00
  Velkommen på forsiden. Og bagsiden. Og midtersiderne. En mediestorm regnes for noget af det værste, en virksomhed kan komme ud i – særligt hvis kunder, politikere og andre stakeholdere samtidig er på barrikaderne. Men holder dette i virkeligheden? Kan møgsager ses på bundlinjen? Lars Nielsen, direktør i PrimeTime Kommunikation, og Anders Heide Mortensen, erhvervspolitisk kommentator på JP Finans og selvstændig kommunikationsrådgiver, kommer med deres bud herpå.
  v/ Lars Nielsen, direktør, PrimeTime Kommunikation og Anders Heide Mortensen, erhvervspolitisk kommentator, JP Finans og selvstændig kommunikationsrådgiver

  Reformamok: Hvad har vi opnået? - Beskæftigelsespolitisk netværk - Jylland
  Mandag den 28. maj 2018, 09.15 -12.00
  Det beskæftigelsespolitiske område er blevet bombarderet med reformer de sidste mange år. Beskæftigelsesområdets regler og retninger ændres konstant, men målet er hele tiden at få flere i arbejde. Hvad har vi opnået med de mange reformer og tiltag? Og hvordan skal vi evaluere effekterne? På dagens møde gæster formanden for Dansk Socialrådgiverforening Majbrit Berlau netværket og giver sit bud herpå.
  v/ Majbrit Berlau, formand, Dansk Socialrådgiverforening

  Flytter ledelse resultater i den offentlige sektor? - Offentlig styring
  Onsdag den 6. juni 2018, 09.15 -12.00
  Alle taler om at styrke den offentlige ledelse. Universiteter og konsulenthuse udbyder et mylder af lederuddannelser, og regeringsgrundlaget lover sågar en ledelseskommission. Men ved vi overhovedet, om professionel ledelse er vejen til bedre styring og resultater? Professor Lotte Bøgh Andersen har over de seneste år undersøgt effekten af forskellige ledelsesformer. Hun giver et bud på, om investeringer i ledelse er pengene værd?
  v/ Lotte Bøgh Andersen, forsker i offentlig ledelse fra Århus Universitet

  Status på implementering af persondataforordningen - Finansiel compliance netværk
  Mandag den 27. august 2018, 09.15 -12.00
  Advokat Michael Hopp vil gøre status over, hvordan implementeringen af persondataforordningen er gået, og specifikt den erfaringsopbygning, der i hans kontor er hentet ud fra implementering af compliance programmer både i den private og offentlige sektor. Hvad kan vi lære? Hvilke processer har man været igennem op til implementeringen, og hvilke erfaringer har man indvundet. Herunder også: hvor er der fortsat usikkerhed om tolkning og forståelse, og hvordan tackler vi det.
  V/ Michael Hopp, advokat (L), partner, Plesner

VI HAR MEDLEMMER FRA BL.A.: