Møderække

Bygge- og boligpolitisk netværk - Aarhus - mødeprogram

Fremtidens bolig og boformer

Onsdag den 1. september 2021, 09.15 -12.00

Familieformer, arbejdsmønstre og behov ændrer sig, og de traditionelle boliger bygget med udgangspunkt i familien med mor, far og to børn er ikke nødvendigvis længere den optimale skabelon. Fremtidens boliger kræver fleksibilitet og multifunktionalitet, og vi ser for mange et øget fokus på fællesarealer. Hvordan tænkes det moderne menneske ind, når vi bygger nyt? Hvad kan vi gøre for at forny og fremtidssikre den eksisterende boligmasse? Og hvordan sikrer vi, at fleksibilitet ikke bliver på bekostning af boligernes kvalitet? (Hvor kommer vi til at se de helt store muligheder og udfordringer?

v/ Ofri Earon, arkitekt og markedschef, Rambøll og Henrik Steen Sørensen, regionsdirektør, Kuben Management

Bæredygtigt byggeri: Nye arkitektoniske greb og forretningsmodeller i forandring?

Torsdag den 21. oktober 2021, 09.15 -12.00

Byggeriet er en af de helt store CO2-syndere, og et fokus på materialevalg er næppe til at komme udenom, hvis vi vil en grønnere fremtid. Regeringens bæredygtighedsstrategi for byggeriet er et længe ventet politisk spadestik, men skal der andet eller mere til? Hvordan får vi høstet de bæredygtige fordele, der er i at tænke i transformation frem for nedrivning? Skal fremtidens højhuse bygges i træ? Kræver det reelt en helt ny grundtænkning i forhold til forretningsmodeller, strukturer og rammevilkår, hvis den cirkulære tankegang for alvor skal forplante sig i byggeriet?

v/ Kasper Guldager Jensen, medstifter, Home.Earth og Hanne Ullum, vicedirektør, Bygherreforeningen (MØDESTED: Centralværkstedet, Værkmestergade 7, 8000 Aarhus C)

Vær opmærksom på, at der kan ske ændringer i møderækken. Du kan til enhver tid finde den aktuelle møderække på www.samu.dk