Møderække

Bygge- og boligpolitisk netværk - Aarhus - mødeprogram

Bygge- og boligpolitisk netværk Aarhus

Aarhus set fra vandsiden

Der er sket en rivende udvikling langs Aarhus' kystlinje det seneste årti. Vi stiger ombord på den smukke skonnert Brita Leth og tager et kig på byudviklingen set fra søsiden. Vi taler om, hvor langt i processen de mange projekter er? Fungerer idéerne lige så godt i virkelighedens verden, som de gjorde på tegnebrættet? Og hvad er pt. i støbeskeen af nye projekter? Vi sørger for lidt godt at drikke til turen og håber på fint sommervejr.

Mødested følger snarest

Bygge- og boligpolitisk netværk Aarhus

Sophus Garfiel: En ny æra for boligpolitikken?

I starten af 2021 dannede Regeringen det nye Indenrigs- og Boligministerium med departementschef Sophus Garfiel ved roret. Vi spørger departementschefen, hvordan han ser samspillet mellem indenrigs- og boligområdet, og hvordan han oplever, at de to ressortområder kan supplere hinanden? Kan ressortændringen blive starten på en ny æra for boligpolitikken? Er det noget, der har haft betydning i forhold til Regeringens boligudspil, der skal sikre flere billige boliger i Danmark, og hvordan spiller byggebranchen ind i den plan?

v/ Sophus Garfiel, departementchef, Indenrigs- og Boligministeriet

Bygge- og boligpolitisk netværk Aarhus

Byerne i den grønne førertrøje

Det har længe været kendt, at vi flytter til byerne for at bo, og byerne spiller derfor en nøglerolle i den bæredygtige samfundsomstilling. Men hvad skal den bæredygtige by egentlig kunne? Hvordan udnytter vi bedst, at mange mennesker vælger at bosætte sig tæt i byerne, til at løse nogle af de massive klimaudfordringer, vi står over for? Vi inviterer Simon Kjær Hansen til en diskussion om bæredygtighed på byniveau. Kan vi blive bedre til at tænke bæredygtighed ind i byplanlægningen? Og hvad ser vi af modeller for den bæredygtige by i fremtiden?

v/ Simon Kjær Hansen forfatter til bogen ”Et forsvar for storbyen” og fhv. direktør for C40 Cities.

Bygge- og boligpolitisk netværk Aarhus

Boliger i højden

En stigende efterspørgsel på boliger og de stigende grundpriser i vækstbyerne har gjort det attraktivt for udviklere at bygge nye boliger i højden. Men højhusene vokser ikke ind i himlen – de kritiseres af borgere, arkitekter og byplanlæggere og har afgørende betydning for både dem, der er bosat langt over jorden, samt for byens liv og udseende. På dagens møde stiller vi skarpt på livet i og omkring højhuse. Har de en eksistensberettigelse i forhold til at huse den voksende befolkning, fortætte eksisterende byområder og skabe variation i nye byudviklingsområder? Skal vi dømme den udskældte boligform helt ude, eller kan vi omtænke den måde, vi i dag tænker boliger i højden til gavn for både beboerne og byen?

v/ Mette Mechlenborg, PhD og Seniorforsker, AAU og Morten Kjer Jeppesen, Director og Team lead, Gehl

Vær opmærksom på, at der kan ske ændringer i møderækken. Du kan til enhver tid finde den aktuelle møderække på www.samu.dk

Ønsker du at høre nærmere?

Har du nogle spørgsmål til netværket, så kontakt gerne den netværksansvarlige.

Daniel H. Fischer