Møderække

Bygge- og boligpolitisk netværk - København - mødeprogram

Succeshistorien fra det nordjyske

Onsdag den 26. januar 2022, 09.15 -12.00

Flere af Danmarks store byer har op til flere boligkvarterer registreret på den omdiskuterede liste, der tidligere blev kaldt ghetto-listen. Landets fjerdestørste by har ingen. Hvad gør Aalborg anderledes end andre af landets større byer? Vi inviterer Aalborgs stadsarkitekt, Peder Baltzer Nielsen, og leder af Center for Boligsocial udvikling, Birgitte Mazanti, til at dele deres perspektiver på arbejdet med omdannelsesområder og udsatte boligområder. Hvad er hemmeligheden bag den nordjyske succes? Og hvordan kan tankerne bag Aalborg-modellen overføres til andre byer?

v/ Peder Baltzer Nielsen, stadsarkitekt, Aalborg kommune og Birgitte Mazanti, Leder af Center for Boligsocial udvikling (MØDESTED: IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1560 København V)

Verdens bedste by?

Tirsdag den 8. marts 2022, 09.15 -12.00

I efteråret fik Københavns kommune en ny teknik- og miljøborgmester. Vi har inviteret Line Barfod til at fortælle om, hvad hun mener karakteriserer en god by og hvilke ambitioner hun har for byen. Hvad er Københavns helt store styrker og svagheder som by? Opgaverne står i kø i forhold til at sikre både boligudbud, grønne områder, trængsel og meget mere. Så hvad står øverst på den lange liste af gøremål, og i hvilken retning ønsker den nykronede borgmester at præge byen?

v/ Line Barfod, Teknik- og miljøborgmester, Københavns Kommune (OBS: IKKE BEKRÆFTET)

København set fra vandsiden (sejltur)

Torsdag den 2. juni 2022, 14.00 -16.30

Vi tager et kig på byudvikling set fra vandsiden med Jens Kramer Mikkelsen som guide. På årets sejltur får vi historierne om de nye byggerier, der skyder op med rekordfart langs Københavns havneløb hele vejen fra Tegl- og Sluseholmen ud til Nordhavn. Undervejs kommer vi kommer forbi de tidlige byudviklingsprojekter i Sluseholmen, nye kvarterer som Enghave Brygge og Havnevigen og de projekter, der lige er realiseret i Nordhavn. Vi tager desuden også et kig på, hvor der mange år ude i fremtiden nok ikke længere vil være vand men i stedet Københavns nye ø Lynetteholmen. Vi sørger for en båd velegnet til alt slags vejr samt forskellige drikkevarer og snacks

v/ Jens Kramer Mikkelsen, byudviklingsdirektør i NREP og fhv. overborgmester i København og adm. direktør for By & Havn

Vær opmærksom på, at der kan ske ændringer i møderækken. Du kan til enhver tid finde den aktuelle møderække på www.samu.dk

Ønsker du at høre nærmere?

Har du nogle spørgsmål til netværket, så kontakt gerne den netværksansvarlige.

Lasse Krodal