Møderække

Energi- og forsyningspolitisk netværk - Aarhus - mødeprogram

Energi- og forsyningspolitisk netværk - Aarhus

Fremtidens grønne arbejdspladser

Massive investeringer i grøn omstilling vil med al sandsynlighed medføre en øget efterspørgsel efter kompetent arbejdskraft. Samtidig vinker Danmark i 2050 farvel til mange års olie- og gasudvinding i Nordsøen. Så hvad er det for en arbejdskraft, energi- og forsyningssektoren vil efterspørge, hvis vi skal nå de grønne målsætninger? Hvilke kompetencer bliver afgørende for både udvikling, implementering og drift af nye løsninger, og hvordan sikrer vi, at der bliver uddannet og rekrutteret til at imødekomme fremtidens krav?

v/ Sara Petrycer Hansen, Concito og Finn Mortensen, direktør, State of Green

Energi- og forsyningspolitisk netværk - Aarhus

Power to X: Energi til fremtiden

Energiproduktion og -forbrug er en af de helt store klimaproblematikker, og aktører i energisektoren har for længst engageret sig i arbejdet med, hvordan vi inden for en overskuelig årrække kan sikre en grøn, effektiv og sikker energiforsyning. PtX præsenteres ofte som den grønne energis hellige gral og har de sidste par år også oplevet massiv politisk medvind. Men hvor langt er vi reelt med udviklingsprojekterne på tegnebrættet? Hvordan udnyttes og integreres PtX bedst i fremtidens energiforsyning? Og hvad med forhold som økonomi, opskalering og infrastruktur? Vi beder Therese Bording fra Haldor Topsøe og Tejs Jensen fra Brintbranchen om at komme med deres bud på, hvilken rolle PtX kommer til at spille i fremtiden.

v/ Therese Bording, global PA-direktør, Haldor Topsøe og Tejs Jensen, direktør, Brintbranchen

Energi- og forsyningspolitisk netværk - Aarhus

Turen går til: Fredericia

Fredericia er hjemby for mange af de centrale spillere i Danmarks grønne omstilling. Derfor drager netværket på tur til den jyske by, hvor vi skal besøge Energinet. Vi stiller skarpt på Energinets arbejde, og lader Thomas Egebo tage os med helt ind i maskinrummet hos en af de helt store aktører på den energi- og forsyningspolitiske scene. Hvad er i pipelinen, og hvad kan vi forvente af Energinet i fremtiden? Skal vi spille på de sikre heste, eller skal innovationen i højsædet, for at vinde klimakampen?

v/ Thomas Egebo, direktør, Energinet (Obs: Dato ikke endelig)

Energi- og forsyningspolitisk netværk - Aarhus

Et nuanceret blik på en ensartet CO2-afgift

Regeringen og et flertal af Folketingets partier vedtog i slutningen af 2020 den grønne skattereform. Der er enighed om en ensartet CO2-afgift som en hjørnesten i reformens bidrag til 70% reduktionsmålet. Men hvordan skal en sådan CO2-afgift udformes, så den både er fair, effektiv og balanceret? Det har en ekspertgruppe med professor Michael Svarer i spidsen fået til opgave at svare på. Vi inviterer formanden for ekspertgruppen og Troels Ranis fra Dansk Industri til at gøre os klogere på den grønne skattereform, udformningen af CO2-afgiften og ikke mindst konsekvenserne for energi- og forsyningssektoren. Hvad er de vigtigste konklusioner i ekspertgruppens arbejde indtil videre? Hvor ser vi de største udfordringer, og hvordan kan vi forvente, at fremtidens afgiftssystem skrues sammen?

v/ Michael Svarer, professor ved Aarhus Universitet og formand for ekspertgruppen for en grøn skattereform og Troels Ranis, branchedirektør i DI(Obs: Dato ikke endelig)

Vær opmærksom på, at der kan ske ændringer i møderækken. Du kan til enhver tid finde den aktuelle møderække på www.samu.dk

Ønsker du at høre nærmere?

Har du nogle spørgsmål til netværket, så kontakt gerne den netværksansvarlige.

Rasmus Schnedler-Meyer