Møderække

Energipolitisk netværk - København - mødeprogram

Hvad er næste træk for PtX?

Power-to-X er blevet den afgørende spiller for at nå i mål med klimaneutralitet i 2050. Flere anlæg rundt omkring i verden er på tegnebrættet, heriblandt de danske planer om at bygge Europas største PtX-anlæg i Esbjerg, der ikke kun skal skal levere grøn brint til danske kunder, men også eksportere til bl.a. Tyskland. For at kunne høste frugterne af de store planer og projekter, skal Europas infrastruktur på både el og brint udvikles gevaldigt. Hvordan får vi de forskellige energiformer og -systemer integreret på bedste vis og de mange etablerede og nye aktører til at spille sammen? Og hvad er de mest oplagte næste skridt, hvis PtX reelt skal blive den store grønne gamechanger?

v/ Sigurd Næss-Schmidt, Partner, Copenhagen Economics og Tine Lindgren, Chef ingeniør, Energinet (MØDESTED: SOHO, Flæsketorvet 68, 1711 København V)

Internationalt klimasamarbejde under lup: Nytter det overhovedet noget? (fællesmøde med Miljøpolitisk netværk)

Vi er nu halvvejs mod 2030, hvor de fælles mål, der i 2015 blev fastsat i Parisaftalen, gerne skulle være blevet til virkelighed. Hvad er status, og er det realistisk at nå i mål? Har den internationale aftale og de mange COP’er rykket noget, eller er det mere ord end handling? Har vi fundet de mest effektfulde internationale fora til at sætte skub bag de mange visioner om en grønnere fremtid? Hvad skal der ellers til, for at sikre reelle forandringer på verdensplan? Vi bevæger os helt op i helikopteren, og beder Connie Hedegaard og Bo Lidegaard tage temperaturen på det internationale klimasamarbejde.

v/ Connie Hedegaard, bestyrelsesformand for CONCITO, fhv. EU klimakommissær og klima- og energiminister og miljøminister og Bo Lidegaard, Fhv. ansv. chefredaktør, Politiken, ambassadør og Partner i Kaya Advisory (MØDESTED: Admiral Hotel, Toldbodgade 24-28, 1253 København K).

Vær opmærksom på, at der kan ske ændringer i møderækken. Du kan til enhver tid finde den aktuelle møderække på www.samu.dk

Ønsker du at høre nærmere?

Har du spørgsmål til netværket, så kontakt gerne den netværksansvarlige.

Rasmus Schnedler-Meyer