Møderække

Energipolitisk Netværk - København - mødeprogram

CO2-afgift på tapetet (OBS: start 10:15)

Torsdag den 3. februar 2022, 10.15 -13.00

Den grønne skattereform, der blev vedtaget ultimo 2020, satte en ensartet CO2-afgift på tapetet, som hjørnestenen i skattereformens bidrag til 70% reduktionsmålet i 2030. Men hvordan skal en sådan en CO2-afgift udformes, så den er effektiv uden at ramme skævt? Det har en ekspertgruppe med professor Michael Svarer i spidsen fået til opgave at svare på. Vi inviterer formanden for ekspertgruppen til at gøre os klogere på den grønne skattereform og på dennes konsekvenser for energi- og forsyningssektoren. Hvad er de vigtigste konklusioner i ekspertgruppens arbejde indtil videre? Hvor ser vi de største udfordringer, og hvordan kan vi forvente, at fremtidens afgiftssystem skrues sammen?

v/ Michael Svarer, professor ved Aarhus Universitet og formand for ekspertgruppen for en grøn skattereform (MØDESTED: NIMB, Bernstorffsgade 5, 1577 København)

Storskala energilagring: Fra varm luft til varme sten

Onsdag den 18. maj 2022, 09.15 -12.00

På stormfulde og solrige dage produceres der store mængder energi i Danmark. Hvordan undgår vi, at den overskydende energi går til spilde, men i stedet gemmes til grå dage uden vind? Hvad skal der til for at sikre, at den grønne energi forbliver grøn, når den lagres samtidig med, at energiprisen forbliver konkurrencedygtig? Et svar på disse udfordringer er at lagre elektricitet som varme i sten og benytte varmen til at producere elektricitet, når der er behov. Med blandt andet projektet ”GridScale” er ambitionen, at stenlagring i stor skala kan være klar til opførelse på energiøerne og andre steder, hvor der er et stort behov for lagring af vedvarende energi.

v/ Ole Alm, udviklingschef og ansvarlig for arbejdet med energilagring, Andel, Henrik Stiesdal, grundlægger, Stiesdal Storage Technologies og Glenda Napier, direktør, Energy Cluster Denmark (MØDESTED: IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1560 København V)

Vær opmærksom på, at der kan ske ændringer i møderækken. Du kan til enhver tid finde den aktuelle møderække på www.samu.dk

Ønsker du at høre nærmere?

Har du nogle spørgsmål til netværket, så kontakt gerne den netværksansvarlige.

Lasse Krodal