Møderække

Fødevarepolitisk Netværk - København - mødeprogram

Et kig i krystalkuglen: Hvad spiser vi i fremtiden?

Torsdag den 10. februar 2022, 09.15 -12.00

Det er svært at spå. Især om fremtiden. Vi stiller skarpt på, hvor peger pilen hen i forhold til, hvad vi kommer til at spise i fremtiden, og hvordan branchen bliver bedre til at læse, hvilken vej vinden blæser. Hvad ved vi reelt ved om de fødevarer, vi tidligere har anset som trends? Har de vundet indpas i danskernes spisekammer, eller er de i højere grad et eksempel på, at det er svært at forudsige forbrugerne? Hvad er vigtigt at have for øje, når vi taler om fremtidens fødevarer? Og står vi med en yngre generation af forbrugere, der i virkeligheden er langt mere omstillingsparate, end vi går forestiller os?

v/ Liselotte Lyngsø, fremtidsforsker, Future Navigator og Hanne Harbo, strategisk foodplanner, Nørgård Mikkelsen (MØDESTED: IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1560 København V)

Status fra departementschefen

Onsdag den 30. marts 2022, 14.00 -16.30

Vi får besøg af departementschef fra Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, Morten Niels Jakobsen, til en snak om regulering set fra toppen af ministeriet. Hvad er afgørende for ham i forhold til at sikre et både juridisk troværdigt og effektivt ministerium? Hvordan ser han ministeriets rolle i forhold til de store omstillinger, sektoren står over for? Og hvilke tanker gør han sig om som øverst ansvarlige embedsmand at navigere i det blandede farvand af aktører og interessenter, der gør sig gældende på det fødevarepolitiske område?

v/ Morten Niels Jakobsen, departementschef, Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri (MØDESTED: Tivoli Congress Center, Arni Magnussons Gade 2-4, Kbh V)

Landbrugsaftalen: Hvad så nu?

Onsdag den 20. april 2022, 09.15 -12.00

Efter en del tovtrækkeri landede regeringens landbrugsaftale endelig i efteråret 2021. Udførelsen af de mange nye tiltag er i fuld gang, men glider implementeringen problemfrit, eller er der steder, hvor udfordringerne står i kø? Hvad kan vi tage med videre fra processen omkring aftalens tilblivelse? Vi har inviteret professor Jørgen Eivind Olesen til at kommentere på aftalens indhold og betydning.

v/ Jørgen Eivind Olesen, Institutleder for institut for Agroøkologi og ekspert i samspillet mellem landbrug og klima – klimaændringer og tilpasninger, Aarhus Universitet, Tavs Nyord, Seniorkonsulent, Fremtidens Fødevarer, Concito og Otto Brøns Petersen, analysechef, Cepos (ikke bekræftet) (MØDESTED: NIMB, Bernstorffsgade 5, 1577 København)

De danske detailgiganter: Store virksomheders store ansvar

Torsdag den 1. september 2022, 09.15 -12.00

I Danmark sidder få meget store detailvirksomheder tungt på markedet, og de har en magtfuld position i forhold til udviklingen på fødevareområdet. Vi inviterer branchens to største spillere, til at gøre os klogere på, hvordan man som detailgigant anno 2022 opfatter sin egen rolle i branchen. Hvad kan og bør detailledet gøre, for at spille positivt ind i en bæredygtig udvikling? Og er der noget om, at når man er ekstra stærk, så har man en særlig forpligtelse til at gå forrest med det gode eksempel?

v/ Allan Kristoffersen, koncerndirektør med ansvar for Kvickly, SuperBrugsen og Dagli'Brugsen, Coop og Anders Hagh, Executive Vice President & CFO, Medlem af direktionen, Salling Group (ikke bekræftet) OBS! DATO IKKE ENDELIG!

Er fremtiden plantebaseret?

Onsdag den 12. oktober 2022, 09.15 -12.00

Mange danske industrier står overfor en større omlægning, hvis vi skal leve op til Paris-aftalen, og fødevareindustrien er ingen undtagelse. En af de helt oplagte veje til en grønnere verden er en mere plantebaseret fødevareproduktion. Men ved vi nok om, hvordan man omlægger produktionen og de klimamæssige konsekvenser deraf til at kunne konkludere, at vejen frem er plantebaseret? Har vi, hvad der skal til for at omstille store dele af vores landbrug? Kan plantemad være Danmarks næste eksporteventyr, eller bliver den danske fødevarekvalitet overhalet indenom af andre internationale spillere? Hvis der er bred enighed om, at en væsentligt højere grad af plantebaseret kost er løsningen, hvorfor går det så ikke hurtigere med omlægningen af fødevareindustrien? Spørgsmålene er mange og vi stiller skarpt på potentialerne og udfordringerne ved en plantebaseret fremtid.

v/ Rune-Christoffer Dragsdahl, generelsekretær, Dansk Vegetarisk Forening og Leif Nielsen, branchedirektør, DI Fødevarer (MØDESTED: IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1560 København V)

Vær opmærksom på, at der kan ske ændringer i møderækken. Du kan til enhver tid finde den aktuelle møderække på www.samu.dk

Ønsker du at høre nærmere?

Har du nogle spørgsmål til netværket, så kontakt gerne den netværksansvarlige.

Lasse Krodal