Møderække

Fødevarepolitisk Netværk - København - mødeprogram

Fødevarepolitisk netværk

Workshop: Bæredygtig udvikling af fødevaresektoren

Vi stiller skarpt på fødevaresektorens bæredygtige omstilling. Hvordan bevæger vi os i en mere bæredygtig retning og samtidig bevarer blikket for effektivitet, fødevaresikkerhed og kvalitet? Vi udnytter den store viden og de mange erfaringer, der er samlet i netværket, og forsøger i fællesskab at blive klogere på de helt store udfordringer – og ikke mindst konkrete løsninger på disse. På baggrund af udvalgte cases fra nogle af netværkets medlemmer, diskuterer vi den bedste vej mod en bæredygtig fremtid. Formiddagen deles op i to caserunder:

v/ Relevante cases fra netværkets medlemmer (MØDESTED: IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1560 København V)

Fødevarepolitisk netværk

Caserunde 1: Den gode værdikæde

Hvordan optimeres ressourceforbruget i produktionen af fødevarer, og hvordan vi sikrer os at spildet ved produktionen holdes på et minimum? En øget ”one man’s trash is another man’s treasure”-tankegang på tværs af sektoren er en oplagt vej mod øget bæredygtighed. Vi går i dybden med eksempler på den gode værdikæde. Hvad ved vi fungerer, og hvor har vi de gode erfaringer? Hvad ser vi af udfordringer, og hvordan kan de overkommes?

v/ Jalm&B og Dansk Cater (MØDESTED: IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1560 København V)

Fødevarepolitisk netværk

Caserunde 2: Opskalering og udbredelse af grønne løsninger

Hvordan kan der arbejdes mere målrettet med at udbrede de gode bæredygtige løsninger på dele af sektorens udfordringer, som allerede findes lokalt rundt om i landet? Nogle af sektorens store spillere deler deres erfaringer og syn på deres rolle i forhold til at opskalering og udbredelse af lokale grønne løsninger. Hvad skal der til, for at sikre, at succeshistorierne udbredes, og har de store et ansvar for at være med til at drive denne udvikling?

v/ Bilka og Orkla (MØDESTED: IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1560 København V)

Fødevarepolitisk netværk

Fødevarepolitisk debat

vi inviterer Christiansborgs fødevareordførere og lægger op til debat om den politiske retning for fremtidens fødevarebranche. Hvad ser de hver især som vejen frem i forhold til at sikre en mere bæredygtig produktion uden at det bliver på bekostning af store dele af erhvervet? Hvilken form for fødevareproduktion skal Danmark satse på, og hvilke reguleringsmæssige instrumenter skal understøtte denne udvikling?

v/ Relevante ordførere (OBS: Ikke bekræftet - dato ikke endelig)

Fødevarepolitisk netværk

Er fremtiden plantebaseret?

Mange danske industrier står overfor en større omlægning, hvis vi skal leve op til Paris-aftalen, og fødevareindustrien er ingen undtagelse. En af de helt oplagte veje til en grønnere verden er en mere plantebaseret fødevareproduktion. Men ved vi nok om, hvordan man omlægger produktionen og de klimamæssige konsekvenser deraf til at kunne konkludere, at vejen frem er plantebaseret? Har vi, hvad der skal til for at omstille store dele af vores landbrug? Kan plantemad være Danmarks næste eksporteventyr, eller bliver den danske fødevarekvalitet overhalet indenom af andre internationale spillere? Hvis der er bred enighed om, at en væsentligt højere grad af plantebaseret kost er løsningen, hvorfor går det så ikke hurtigere med omlægningen af fødevareindustrien? Spørgsmålene er mange og vi stiller skarpt på potentialerne og udfordringerne ved en plantebaseret fremtid.

v/ Rune-Christoffer Dragsdahl, generelsekretær, Dansk Vegetarisk Forening og Leif Nielsen, branchedirektør, DI Fødevarer (MØDESTED: IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1560 København V)

Fødevarepolitisk netværk

De danske detailgiganter: Store virksomheders store ansvar

I Danmark sidder få meget store detailvirksomheder tungt på markedet, og de har en magtfuld position i forhold til udviklingen på fødevareområdet. Vi inviterer branchens to største spillere, til at gøre os klogere på, hvordan man som detailgigant anno 2022 opfatter sin egen rolle i branchen. Hvad kan og bør detailledet gøre, for at spille positivt ind i en bæredygtig udvikling? Og er der noget om, at når man er ekstra stærk, så har man en særlig forpligtelse til at gå forrest med det gode eksempel?

v/ Allan Kristoffersen, koncerndirektør med ansvar for Kvickly, SuperBrugsen og Dagli'Brugsen, Coop og Henrik Vinther Olesen, Communication, CSR & Public Affairs, Salling Group (MØDESTED: IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1560 København V)

Vær opmærksom på, at der kan ske ændringer i møderækken. Du kan til enhver tid finde den aktuelle møderække på www.samu.dk

Ønsker du at høre nærmere?

Har du nogle spørgsmål til netværket, så kontakt gerne den netværksansvarlige.

Rasmus Schnedler-Meyer