Møderække

Fremtidens offentlige sektor - mødeprogram

Fremtidens offentlige sektor

Pseudoarbejde i Danmark

I 1930 forudsagde den amerikanske økonom, John Maynard Keynes, at en gennemsnitlig arbejdsuge i 2030 ville være faldet til 15 timer om ugen grundet teknologi og økonomisk velstand. Siden 1990 har en gennemsnitlig arbejdsuge i Danmark dog forblevet i omegnen af 37 timer, og meget tyder på, at dette ikke nødvendigvis vil ændre sig frem mod 2030, til trods for heftig økonomisk og teknologisk udvikling. Men er vi selv skyld i fastholdelsen af den 37 timers arbejdsuge, grundet dårlig koordinering og planlægning? Til dagens møde vil forfatterne bag bogen Pseudoarbejde gæste netværket og fortælle hvordan vi kan arbejde os frem mod en kortere arbejdsuge og diskutere med netværket hvad de helt store tidssyndere på arbejdspladsen er.

V/ Anders Fogh Jensen, filosof og forfatter (MØDESTED: IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1560 København V)

Fremtidens offentlige sektor

Ligestilling: Ledelse og organisationer

Udviklingen på det danske arbejdsmarked har gennem den seneste årrække været positiv hvad angår ligestilling i lederstillinger - særligt i den offentlige sektor. Men hvad er de konkrete mål for ligestilling blandt danske ledere og hvordan overkommer Danmark de nuværende barrierer på vejen mod ligestilling? Til dagens møde vil Sara Vergo, formand DJØF Offentlig og Line Groes, founder af Hera&Me, gøre status på udviklingen i ligestilling og give deres bud på, hvordan Danmark kan blive et af verdens mest lige lande.

V/ Sara Vergo, formand DJØF Offentlig og Line Groes, founder af Hera&Me og IS IT A BIRD (MØDESTED: IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1560 København V)

Fremtidens offentlige sektor

Fra bølgedal til bjergtinde: Ledelse gennem stormvejr

Livet som leder er ikke altid kun fryd og gammen; somme tider er modstanden stor og resultaterne bliver ikke altid som man har håbet. Men hvordan vender man udviklingen? På dagens møde har vi inviteret en dansk leder, der for alvor har formået at vende skuden - Søren Pape Poulsen, formand for Det Konservative Folkeparti. Han vil på mødet dele sine erfaringer med, hvordan man bevarer tålmodigheden som leder, når resultaterne ikke just står i kø.

V/ Søren Pape Poulsen, formand for Det Konservative Folkeparti

Fremtidens offentlige sektor

Fra staten til kommunen: Går det for hurtigt?

For at sikre en velfungerende offentlig sektor kræver det, at alle parter i den offentlige fødekæde lytter til hinanden. Der skal ikke vedtages noget fra staten, der ikke kan implementeres i kommunen i praksis. Hvordan skaber vi de bedste mulige rammer for dialog mellem alle offentlige niveauer? Hvordan kan vi sætte tempoet ned? Og er det overhovedet muligt? Vi inviterer fire kommunalordfører til debat med netværket.

v/ Anni Matthiesen (V), Birgitte Vind, (S), Birgitte Bergman, (K) (ikke bekræftet) og Jan Bjergskov Larsen (SF) (ikke bekræftet)

Vær opmærksom på, at der kan ske ændringer i møderækken. Du kan til enhver tid finde den aktuelle møderække på www.samu.dk

Ønsker du at høre nærmere?

Har du nogle spørgsmål til netværket, så kontakt gerne den netværksansvarlige.

Daniel H. Fischer