Møderække
Kulturnetværk - Aarhus - mødeprogram
Samarbejde for fremtiden
Kulturen viser gang på gang sit værd for samfundet, men alligevel står kulturlivet ofte for skud, når der skal spares eller omprioriteres. Det kan være svært at overbevise sin politiske ledelse om værdien, når effekten er svær at måle, men selv med overbevisende rapporter, og skudsikre data er opgaven vanskelig. Alligevel lykkes det for kulturens ildsjæle og iværksættere at stadfæste kulturens betydning for kommunernes velfærd. Kræver det held og økonomisk overskud, eller findes der samarbejdsmodeller, som er givtige for både kulturinstitutioner og kommuner? På dagens møde stiller vi skarpt på den kommunale kultur, og spørger hvordan vi fremtidssikrer kulturen med et bedre og mere udvidet samarbejde.
v/ Anne Marie Mau, formand for Johannes Jensen og Helle Maus Jensens Fond og idékvinde bag HØJHUSET og Johs. Poulsen (R), formand for Kultur og Fritid, Herning Kommune.
God kulturledelse - også i modvind
God ledelse er afgørende i alle institutioner og virksomheder, hvor både ressourcer og tid kan være knap. Kulturledelse er ingen undtagelse, for i en branche hvor tidsånd, udvikling og kreativitet er bærende elementer, er der ofte behov for velovervejede administrative beslutninger, der understøtter den kulturelle vision. Men hvordan sikrer man den kunstneriske frihed på arbejdsgangen, når kultur og forretning skal gå op i en højere enhed? Hvordan sikrer man medarbejderes menneskelige og faglige trivsel samtidig med at samarbejdspartnere tilfredsstilles? Og kan alt dette lade sig gøre, når kunstens og kulturens resultater ikke altid lader sig aflæse på en konventionel bundlinje? På dagens møde belyser vi, hvordan god ledelse kan gå hånd i hånd med kulturens udfoldelse.
v/ Søren Møller, teaterchef, Østre Gasværk Teater og Thomas Bloch Ravn, museumsdirektør, Den Gamle By
Kulturlivets vækstlag: Voksenfri-zone?
I regeringsgrundlaget ”Ansvar for Danmark” bebuder SVM-regeringen, at kulturpolitikken kan få en usædvanligt fremtrædende plads. Denne prioritering kræver dog et kulturliv, der konstant skal fodres med nye, lokale projekter og unge ildsjæle for at blive stærkere. Men hvordan sikrer vi, at kulturens vækstlag forbliver nytænkende og initiativrigt? Interesseorganisationen UNG KULT arbejder hver dag for, at ungekulturen får gode vilkår og rammer, så den kan understøtte planen om et styrket nationalt kulturliv. Vi spørger, om de voksne skal overlade en del af ansvaret til ungdommen, og om national kulturpolitik og kulturelt græsrodsarbejde overhovedet kan forenes? Hvordan sikrer vi, at høj politisk prioritering udmønter sig i konkrete, ungdomskulturelle initiativer, der er vitale for tidssvarende udvikling og vækst i hele landet?
v/ Malte Houe, stifter og formand, og Jakob Lundbye, projektleder, UNG KULT
Vær opmærksom på, at der kan ske ændringer i møderækken. Du kan til enhver tid finde den aktuelle møderække på www.samu.dk
Ønsker du at høre nærmere?
Har du spørgsmål til netværket, så kontakt gerne den netværksansvarlige.
Daniel H. Fischer
- Tlf. 27513341
- Email: dhf@samu.dk