Møderække

Kulturpolitisk netværk - mødeprogram

Kulturpolitisk netværk

At stræbe efter både bredde og højde

På dagens møde spørger vi tre forskellige kulturinstitutioner om, hvordan det er lykkes både at appellere bredt og have høje ambitioner og krav til kvalitet. For i kulturverdenen taler man ofte om, hvordan vi bliver bedre til at inddrage et større publikum, men samtidig har mange svært ved at tage ord som folkelighed og bredde i deres mund, når strategier og planer skal lægges. Så hvordan får vi udfordret den falske modsætning mellem høj kvalitet og bred appel? Og hvad kan andre lære af de tre succesfulde kulturinstitutioner og hvor ser de deres plads i kulturlandskabet? Vi tager debatten om eliten overfor folket og tager temperaturen på vores egen kultursnobbethed anno 2022.

v/ Thomas Skov Petersen, marketingchef i Brøndby IF og Thor Feilberg, ansvarlig for Fredagsrock i Tivoli (MØDESTED: SOHO, Flæsketorvet 68, 1711 København V)

Kulturpolitisk netværk

Det lokale er politisk: Lad os rykke kulturen tættere på

Er kulturen bare ekstra pynt på den kommunale lagkage, eller har borgmestrene rent faktisk en interesse i at fremhæve den? På dagens møde inviterer vi fire borgmestre til en snak om, hvad der sker med kulturen i deres kommune. Vi spørger dem også, hvad der kan lokke en kommunalpolitiker ud af busken og være med til at tale kulturen op. For er der stadig stemmer i museer, koncertsteder og gallerier, eller er det mest prestigeprojekter man kun går op i på borgmesterkontoret?

v/ Mia Nyegaard, Kultur- og fritidsborgmester i København, Rabih Azad-Ahmad, kulturrådmand i Aarhus Kommune og Marie Stærke, borgmester i Køge Kommune (ikke bekræftet)

Kulturpolitisk netværk

Kulturel aktivisme: Når kulturinstitutionerne bliver politiske

Aktivisme er igen blomstret op i vores samfund, og det afspejles naturligvis i kulturen. Senest så vi, hvordan en gruppe studerende smed en buste i havne, men det er ikke kun på på det Kongelige Kunstakademi, at aktivismen bølger; flere og flere museer og udstillinger udspringer i dag fra samfundsmæssige debatter, problematikker og tendenser i forsøget på at nuancere og uddanne danskernes forståelse af nutiden. Museerne KØN og Flugt er blot nogle af de museer, der har et aktivistisk afsæt, men hvilke tanker skal man som kulturformidler gøre sig, før man begiver sig ud på denne aktivistiske rejse, og hvilke udfordringer møder man på sin vej?

v/ Julie Rokkjær Birch, Musemumsdirektør KØN og Simone Aaberg Kærn, kunstner og pilot (ikke bekræftet)

Vær opmærksom på, at der kan ske ændringer i møderækken. Du kan til enhver tid finde den aktuelle møderække på www.samu.dk

Ønsker du at høre nærmere?

Har du nogle spørgsmål til netværket, så kontakt gerne den netværksansvarlige.

Daniel H. Fischer