Møderække

Kulturpolitisk netværk - mødeprogram

Hvor skal vi hen med kulturpolitikken?

Torsdag den 3. februar 2022, 09.15 -12.00

Hvad er partiernes visioner på kulturområdet? Vi inviterer fire kulturordfører af kulturudvalget til en debat. Hvad mener de bør stå øverst på den kulturpolitiske dagsorden, og kommer kultur til at spille en rolle i den forestående valgkamp? Hvad mener politikerne, kulturinstitutionerne selv kan gøre for at imødegå fremtidens udfordringer? Det giver de tre politikere deres bud på, når de gæster vores netværk.

v/ Kasper Sand Kjær (S), Charlotte Broman Mølbæk (SF), Jan E. Jørgensen (V) og Morten Messerschmidt (DF) (MØDESTED: Christiansborg Slot, Prins Jørgens Gård 1, 1218 København)

Shitstorms anatomi og grænser

Onsdag den 27. april 2022, 10.15 -13.00

Hvor går grænsen for kunst og kultur? Den kunstneriske frihed er de seneste år for alvor kommet på dagsordenen og alternativ kunst trækker ofte overskrifter i medierne. Hvilken betydning har den politiske korrekthed for kunst og kulturformidling? Skal omverdenens og kunstens mange facetter harmonere? Og hvordan håndterer man som kunstner en kritisk og skiftende omverden – særligt når sociale medier kan blæse en shitstorm op, før man har set sig om? Netværket får besøg af Jim Lyngvild og Ghita Nørby, for hvem det mere er reglen end undtagelsen, at kunst fører til debat. Vi får også besøg af Christian Have, der giver sit professionelle bud på, hvad man gør, når ramaskriget runger og kommer med gode råd til de øvrige paneldeltagere og netværksmedlemmerne.

v/ Jim Lyngvild, designer bag vikingeudstillingen på Nationalmuseet, Ghita Nørby, skuespiller og Christian Have, Kommunikationsekspert og ejer af Have Kommunikation (MØDESTED: Ravnsborg, Hågerupvej 33, 5600 Faaborg)

At stræbe efter både bredde og højde

Onsdag den 8. juni 2022, 09.15 -12.00

På dagens møde spørger vi tre forskellige kulturinstitutioner om, hvordan det er lykkes både at appellere bredt og have høje ambitioner og krav til kvalitet. For i kulturverdenen taler man ofte om, hvordan vi bliver bedre til at inddrage et større publikum, men samtidig har mange svært ved at tage ord som folkelighed og bredde i deres mund, når strategier og planer skal lægges. Så hvordan får vi udfordret den falske modsætning mellem høj kvalitet og bred appel? Og hvad kan andre lære af de tre succesfulde kulturinstitutioner og hvor ser de deres plads i kulturlandskabet? Vi tager debatten om eliten overfor folket og tager temperaturen på vores egen kultursnobbethed anno 2022.

v/ Thomas Skov Petersen, marketingchef i Brøndby IF, Thor Feilberg, ansvarlig for Fredagsrock i Tivoli og Niels-Bo Valbro, dir. for Det Ny Teater (ikke bekræftet)

Vær opmærksom på, at der kan ske ændringer i møderækken. Du kan til enhver tid finde den aktuelle møderække på www.samu.dk

Ønsker du at høre nærmere?

Har du nogle spørgsmål til netværket, så kontakt gerne den netværksansvarlige.

Daniel H. Fischer