Møderække

Kulturpolitisk netværk - København - mødeprogram

Hvordan kommer kulturen til sin ret?

På overfladen synes der at være enighed om, at kulturen er afgørende for sammenhængskraften i vores samfund. Alligevel ender kulturlivet ofte langt nede af prioriteringslisten, når pengene skal fordeles, og få politikere ser stemmer i at tale kulturpolitik. Så hvordan formår kulturlivet at formidle sin relevans i et sprog, der gør indtryk på politiske beslutningstagere og den brede befolkning? Hvilke perspektiver bør bringes på banen, og hvad kræver det af den enkelte kulturinstitution? Vi stiller spørgsmålet om, hvordan kulturlivet formår at råbe offentligheden op.

v/ Jane Mylenberg Sandberg, CEO ENIGMA, bestyrelsesmedlem og klummeskribent og Lasse Marker, Partner at Why Consulting

Praktikeren og politikeren

Jon Stephensen er igennem tiden blevet kaldt en af Danmarks mest succesfulde teaterdirektører, og som direktør for både Østre Gasværk og Aveny-T har han sat dybe spor på kulturområdet. Nu har den tidligere teaterdirektør dog valgt at indtage den politiske scene og stiller op til det kommende folketingsvalg for Moderaterne. Hvordan vil Jon Stephensen benytte sine erfaringer fra kulturbranchen i sit politiske virke, og hvad er hans visioner for kulturpolitikken?Elsebeth Gerner Nielsen har som forhenværende kulturminister og mangeårigt folketingsmedlem til gengæld forladt politik til fordel for en succesfuld karriere i kulturbranchen. Hvilke kompetencer har hendes oplevelser fra Christiansborg givet hende i sit daglige arbejde?I samspil med to kulturprofiler diskuterer vi skiftet mellem politik og praksis, og hvordan erfaringer på tværs af disse kan være til gavn for både kulturpolitikken og kulturlivet.

v/ Jon Stephensen, Folketingskandidat og tidl. teaterdirektør og Elsebeth Gerner Nielsen, Formand for den Danske Unesco-Nationalkommission og fhv. kulturminister (RV)

Historieformidling anno 2023: Hvordan giver vi historien nyt liv?

Vi forsøger jævnligt at vække historien til live gennem filmatiseringer, litterære værker og udstillinger. Historien giver os en bedre forståelse af byggestenene i vores samfund, men kan også hjælpe os med at danne vores forventninger til fremtiden. Derfor er en af kulturlivets fornemmeste opgaver at formidle dens relevans til nutidens danskere. Men hvordan lykkes det i praksis, uden at det bliver en fjern, støvet gennemgang af historien? Hvordan får man en softwareudvikler til at identificere sig med en dronning fra Renæssancen? Dette debatterer vi til dagens møde i selskab med to dygtige formidlere af historien.

v/ Liv Thomsen, Producent, tilrettelægger og vært hos Historieselskabet og Cecilie Nielsen, Vært og tilrettelægger hos Danmarks Radio

Vær opmærksom på, at der kan ske ændringer i møderækken. Du kan til enhver tid finde den aktuelle møderække på www.samu.dk

Ønsker du at høre nærmere?

Har du nogle spørgsmål til netværket, så kontakt gerne den netværksansvarlige.

Daniel H. Fischer