Møderække

Offentlig styring og ledelse - mødeprogram

Offentlig styring og ledelse

VIRTUELT: Samskabelse og robuste løsninger

Dominansen af paradigmet New Public Management er fortid i det danske velfærdssamfund og diskussionen er i nutiden i langt højere grad domineret af bl.a. tanker om samskabelse og borgerinddragelse. Vi har til dagens møde inviteret en af de mest markante forskere inden for samskabelse, Jacob Torfing, som vil diskutere dets fordele og ulemper, samt give hans bud på fremtidens styring. Herudover har vi inviteret Michael Fenger, borgmester i Gentofte Kommune, til at give et indblik i, hvordan samskabelse fungerer i praksis.

V/ Jacob Torfing, professor i Politik og Institutioner og forskningsleder af Roskilde School of Governance på RUC og Michael Fenger, borgmester i Gentofte Kommune

Offentlig styring og ledelse

Ligestilling: Ledelse og organisationer

Udviklingen på det danske arbejdsmarked har gennem den seneste årrække været positiv hvad angår ligestilling i lederstillinger - særligt i den offentlige sektor. Men hvad er de konkrete mål for ligestilling blandt danske ledere og hvordan overkommer Danmark de nuværende barrierer på vejen mod ligestilling? Til dagens møde vil Sara Vergo, formand DJØF Offentlig og Line Groes, founder af Hera&Me, gøre status på udviklingen i ligestilling og give deres bud på, hvordan Danmark kan blive et af verdens mest lige lande.

V/ Sara Vergo, formand DJØF Offentlig og Line Groes, founder af Hera&Me og IS IT A BIRD (MØDESTED: IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1560 København V)

Offentlig styring og ledelse

Pseudoarbejde i Danmark

I 1930 forudsagde den amerikanske økonom, John Maynard Keynes, at en gennemsnitlig arbejdsuge i 2030 ville være faldet til 15 timer om ugen grundet teknologi og økonomisk velstand. Siden 1990 har en gennemsnitlig arbejdsuge i Danmark dog forblevet i omegnen af 37 timer, og meget tyder på, at dette ikke nødvendigvis vil ændre sig frem mod 2030, til trods for heftig økonomisk og teknologisk udvikling. Men er vi selv skyld i fastholdelsen af den 37 timers arbejdsuge, grundet dårlig koordinering og planlægning? Til dagens møde vil forfatterne bag bogen Pseudoarbejde gæste netværket og fortælle hvordan vi kan arbejde os frem mod en kortere arbejdsuge og diskutere med netværket hvad de helt store tidssyndere på arbejdspladsen er.

V/ Anders Fogh Jensen, filosof og forfatter

Vær opmærksom på, at der kan ske ændringer i møderækken. Du kan til enhver tid finde den aktuelle møderække på www.samu.dk

Ønsker du at høre nærmere?

Har du nogle spørgsmål til netværket, så kontakt gerne den netværksansvarlige.

Daniel H. Fischer