Møderække

Politisk Kommunikation - København - mødeprogram

Følelser før fakta?

Det siges ofte, at klar kommunikation er god kommunikation. Derfor må man også gå ud fra, at kommunikation, der bygger på og videreformidler fakta må være det ultimative værktøj i en kommunikationsstrategi. Men forholder det sig i virkeligheden sådan? Eller har følelserne taget over i et postfaktuelt samfund, hvor det handler om at mobilisere flest mulige mennesker til at støtte op om din sag? Den debat debat dykker vi ned i til dagens møde, hvor vi får besøg af Vincent Hendricks og Eva Svavars.

v/ Vincent Hendricks, forfatter, professor og leder af Center for Information og Boblestudier, Københavns Universitet (ikke bekræftet) og Eva Svavars, partner i LEAD Agency

Adfærdsændrende politisk kommunikation

Politisk kommunikation har i de fleste tilfælde et mål om at ændre adfærden hos en målgruppe. Ofte hænder det dog, at den intenderede effekt ligger langt fra målgruppens faktiske adfærd. Studier i adfærdspsykologi har påvist, at en del af forklaringskraften kan findes i menneskets mentale processer. Mennesket reagerer per automatik på mange af de indtryk det får præsenteret, hvilket skaber reaktionsmønstre, som kan virke kontraintuitive og være svært forudsigelige. Til dette møde vil adfærdsekspert, Jakob Rachmanski, give et nærmere indblik i hvordan adfærdspsykologien kan hjælpe med at gøre det uforudsigelige forudsigeligt, samt præsentere konkrete nudging-strategier, der kan benyttes i tilrettelæggelsen af en effektiv adfærdsændrende kommunikationskampagne.

v/ Jakob Rachmanski, adfærdsekspert Ubevidst

En ny guldstandard? Et dyk ned i LA's valgkampagne

Vi har været vidne til et hav af flotte valgkampagner og kommunikative tiltag i de senere år, men der er alligevel noget ved Liberal Alliances valgkamp til Folketingsvalget i efteråret 2022, der føles epokegørende. For første gang var valgkampen for alvor flyttet ind på nye platforme som TikTok og Twitch. Satsningen gav pote for partiet, der virkelig formåede at fange de unge vælgere og overgik alle forventninger med valgresultatet. Til dagens møde får vi besøg af Liberal Alliances sekretariatschef, Steffen Wegner Mortensen, der vil tage os med ind i maskinrummet. Hvordan fik man stablet kampagnen på benene? Hvilke strategiske overvejelser gik forud? Hvordan lykkedes det at eksekvere? Og hvad nu hvor TikTok er et no-go i dansk politik?

v/Steffen Wegner Mortensen, sekretariatschef i Liberal Alliance

Vær opmærksom på, at der kan ske ændringer i møderækken. Du kan til enhver tid finde den aktuelle møderække på www.samu.dk

Ønsker du at høre nærmere?

Har du spørgsmål til netværket, så kontakt gerne den netværksansvarlige.

Daniel H. Fischer