Møderække

Public Affairs - mødeprogram

RYKKES: Når reguleringen rammer

Torsdag den 9. december 2021, 09.15 -12.00

Regeringen har bebudet, at man vil arbejde for at regulere tech-giganterne for ”at sikre fair konkurrenceforhold og bedre forbrugerbeskyttelse”. Med dette hviler øjnene især på gigantiske Facebook, som nu øjensynligt skal stå skoleret. Men hvad kommer reguleringerne egentlig til at betyde for dem? Hvordan kan man arbejde med dem? Og hvad kan Facebook gøre for at undgå, at reguleringerne bliver en realitet?

v/ Martin Ruby, Head of Public Policy (Benelux & Nordics), Facebook (MØDESTED: SOHO, Flæsketorvet 68. 1711 København V)

Nu begynder arbejdet: Sådan kommer du på finansloven

Fredag den 25. februar 2022, 09.15 -12.00

Få ting er sikre i politik, men én ting som er sikker er, at regeringen skal fremsætte et forslag til en ny finanslov hvert år. Distribueringen af kongerigets ressourcer er en krævende opgave, men på hvilken baggrund sker fordelingen? Hvordan kan man som virksomhed eller organisation skabe blikfang og få netop sine interesser på finansloven? Tidligere finansminister, Bjarne Corydon, vil til dagens møde give et unikt indblik i, hvordan arbejdet frem mod en finanslov fungerer og komme med tips og tricks til, hvilken slags sager der særligt fanger politikernes opmærksomhed.

v/ Bjarne Corydon, chefredaktør på Børsen (MØDESTED: Dansk Erhverv, Børsen, Slotsholmsgade 1217 København K)

Lobbyisme udefra: Hvordan gør man sin sag til en folkesag?

Fredag den 8. april 2022, 09.15 -12.00

Det danske samfund er præget af mange forskellige interesser og holdninger, og det kan derfor være svært at overbevise politikerne om, at ens egen sag er værd at få på dagsordenen. Netop derfor kan det være en enorm fordel i første omgang at overbevise befolkningen. Til dette møde vil Wiebke Marie Junk, Ph.d.og adjunkt ved Institut for Statskundskab, Københavns Universitet og Jesper Fisker, adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse, fortælle, hvordan man knækker koden, der gør en sag til en folkesag, og hvorfor det er vigtigt for dig, der søger politisk indflydelse.

v/ Wiebke Marie Junk, Ph.d. og adjunkt ved Institut for Statskundskab, Københavns Universitet og Jesper Fisker, adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse (ikke bekræftet)

Tillid og indflydelse

Onsdag den 18. maj 2022, 09.15 -12.00

Hvert år bringer Primetime ”Tillidsbarometeret”, der er en undersøgelse af danskernes tillid til samfundets institutioner. I de senere år har det vist sig, at danskernes tillid til NGO’er og interesseorganisationer ligger lavere end det globale gennemsnit. Der er altså noget at arbejde på for de danske organisationer, for tillid blandt befolkningen kan vise sig afgørende. Til dagens møde stiller vi skarpt på, hvorfor tillid er vigtigt i public affairs samt, hvordan man egentlig skaber tillid hos befolkningen.

v/ Thomas Juul-Dam, Managing partner i Primetime Kommunikation & Gert Tinggaard Svendsen, professor ved Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet

Vær opmærksom på, at der kan ske ændringer i møderækken. Du kan til enhver tid finde den aktuelle møderække på www.samu.dk

Ønsker du at høre nærmere?

Har du nogle spørgsmål til netværket, så kontakt gerne den netværksansvarlige.

Daniel H. Fischer