Møderække

Socialpolitisk netværk - mødeprogram

Status på Barnets Lov

Statsminister Mette Frederiksen gik i 2019 til valg på at være børnenes statsminister, og med et bredt flertal i ryggen vedtog daværende regering reformen Børnene først .Med reformen kom Barnets Lov, som giver børn flere rettigheder og blandt andet skal forbedre mulighederne for permanente anbringelser og sikre mulighed for anbringelse før fødslen. På dagens møde stiller vi skarpt på konsekvenserne af implementeringen af Barnets Lov. Hvor langt er vi nået? Er Barnets lov til barnets bedste? Vi stiller vi skarpt på dilemmaerne ved anbringelser og retten til familieliv.

v/ Rasmus Kjeldahl, direktør, Børns Vilkår, Frank Cloyd Ebsen, fil.dr. i socialt arbejde, Cand.Merc., Docent, Københavns Professionshøjskole (Mødested: IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1560 København V)

Fællesmøde: Vold i skyggen af hjemmets trygge vægge

Vold i nære relationer har i årtier, været genstand for politiske handlingsplaner fra skiftende regeringer. Men til trods for politisk opmærksomhed forbliver voldsstatistikkerne konstante, og i en dansk skoleklasse sidder der gennemsnitligt 3-4 børn, der lever i voldsramte hjem. På dagens fællesmøde med Samuelsens børne- & unge- og socialpolitiske netværk, stille vi skarpt på opsporing af vold i et børneliv. For hvordan sikrer vi at vores institutioner er rustet til at genkende tegn på vold i hjemmet, og hvad kræver det egentlig at komme volden til livs? Hvorfor har hidtidige indsatser været utilstrækkelige? Vi har inviteret en række kyndige eksperter, til at gøre os klogere på området når vi tager diskussionen.

v/ Mette Marie Yde, direktør, Danner, Signe Færch, formand, Dansk Socialrådgiverforening og Anders Ladekarl, generalsekretær, Røde Kors (Mødested: IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1560 København V)

Vær opmærksom på, at der kan ske ændringer i møderækken. Du kan til enhver tid finde den aktuelle møderække på www.samu.dk

Ønsker du at høre nærmere?

Har du spørgsmål til netværket, så kontakt gerne den netværksansvarlige.

Rasmus Schnedler-Meyer