Møderække

Talentnetværk - mødeprogram

Pernille Skipper: En karriere i det politiske

Efter mere end et årti som folketingsmedlem og knap fem år som politisk ordfører for Enhedslisten udskifter Pernille Skipper foreløbigt rollen som toppolitiker ud med en tilværelse i baggrunden af dansk politik. Som Enhedslisten rotationsprincip tilsiger, skal hun nu ud på det "normale" arbejdsmarked. Til dagens møde spørger vi ind til Pernille Skippers politiske karriere. Hvordan endte hun i politik? Hvilke erfaringer gjorde hun sig undervejs? Og hvad tager hun med fra den politiske verden over i sit fremtidige virke?

v/ Pernille Skipper, fhv. folketingsmedlem og politisk ordfører for Enhedslisten

Alex Vanopslagh: Ledelse gennem stormvejr

Det kan ikke have været nemt, men det lykkedes at få et resultat – og hvilket et resultat. Liberal Alliance var for ganske kort tid siden nærmest spået til at have udtjent sin værnepligt i Folketinget, men i stedet stormede de frem til deres bedste valgresultat nogensinde. Det kan partiet i høj grad takke Alex Vanopslagh og hans gennemslagskraft for. Til dagens møde får vi besøg af partiets formand, som vil fortælle om partiets vej tilbage til stemmerne og den rådgivning, han har modtaget på rejsen. Derudover skal vi naturligvis høre om tankerne bag valgkampens mest vellykkede kampagne.

v/ Alex Vanopslagh, formand, Liberal Alliance

Ahlers og Colling Nielsen: Den fastlåste politiske kultur

I februar 2021, efter 16 måneder som taleskriver for klimaminister Dan Jørgensen, stoppede forfatter Kaspar Colling Nielsen i klimaministeriet, fordi han anså sit arbejde som tæt på meningsløst. Han producerede taler i massevis, som aldrig blev benyttet, og han havde derfor ikke mulighed for at præge dagsordenen, som han ønskede. Få måneder efter meddelte Tommy Ahlers, at han ville stoppe i folketinget, idet han mente, at den danske politiske kultur var for fastlåst til, at han kunne bidrage til væsentlig forandring. Både Ahlers og Colling Nielsen blev ved deres indtrædelse i dansk politik beskrevet som personligheder, der kunne bidrage med et friskt pust til det politiske system qua deres ikke-politiske baggrunde. Systemet endte dog nærmere med at slukke den politiske gnist hos de to. Efter en tid med refleksion og selvransagelse omkring tiden i henholdsvis klimaministeriet og folketinget, er Tommy Ahlers og Kaspar Colling Nielsen, klar til en samtale omkring den fastlåste kultur og system, de stødte på, og hvilke muligheder de ser for at løse det i fremtiden.

v/ Tommy Ahlers, entreprenør, investor og fhv. uddannelse og forskningsminister (ikke bekræftet) og Kaspar Colling Nielsen, forfatter og fhv. taleskriver i klimaministeriet (bekræftet).

Mads Nipper: Kunsten at springe ud i det

Mads Nipper har efterhånden prøvet kræfter med flere af de helt store danske virksomheder. Han er er kendetegnet ved at tage modige beslutninger, springe ud i det, og dette var da også mindsettet, da han takkede ja til at blive administrerende direktør for Ørsted i 2020. Her trådte han (endnu en gang) ind i en branche, han ikke på forhånd følte sig hjemme i, men måtte omstille sig til, og siden har han for alvor gjort Ørsted til en katalysator i den grønne omstilling. Til dagens møde spørger vi Nipper ind til mod, skilleveje og vigtigheden af god ledelse i en omskiftelig verden, der balancerer på en knivsæg.

v/ Mads Nipper, adm. direktør, Ørsted

Vær opmærksom på, at der kan ske ændringer i møderækken. Du kan til enhver tid finde den aktuelle møderække på www.samu.dk

Ønsker du at høre nærmere?

Har du spørgsmål til netværket, så kontakt gerne den netværksansvarlige.

Daniel H. Fischer