Møderække

Finanssektornetværket - mødeprogram

Regulering og rammer for finanssektoren

Onsdag den 27. oktober 2021, 09.15 -12.00

Finansdirektør i Erhvervsministeriet, Steen Lohmann, sidder i toppen af det ministerium, som arbejder med rammevilkårene for de finansielle virksomheder og de finansielle markeder. Finansdirektøren giver på dagens møde en status på reguleringen af finanssektoren - nationalt såvel som internationalt - og lægger op til debat. Hvad er status på de seneste politiske tiltag? Og hvilke nye initiativer er i støbeskeen?

v/ Steen Lohmann Poulsen, Finansdirektør i Erhvervsministeriet (MØDESTED: IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1560 København V)

Mød vores mand i Frankfurt

Torsdag den 9. december 2021, 09.15 -12.00

Når rammerne og dagsordenen for den finansielle sektor sættes, er Den Europæiske Centralbank helt afgørende som en af de mest magtfulde institutioner i Europa. I toppen af ECB sidder en dansker. Den tidligere underdirektør for Finanstilsynet, der siden 2014 har været en del af det europæiske banktilsyn, er nu vicegeneraldirektør i ECB. Her har Thomas Broeng Jørgensen ansvaret for at holde tilsyn med de helt store spillere som Deutsche Bank, JP Morgan, Goldman Sachs og ING. Til dagens møde har vi inviteret Broeng Jørgensen til at holde et oplæg og gøre os klogere på fremtidens ECB. For hvordan er sundhedstilstanden i den europæiske banksektor som følge af Corona-pandemien? Vi tager snakken om hvilke værktøjer ECB benytter sig af til at kontrollere sektoren, og vi diskuterer hvordan tilsynet samarbejder med de nationale tilsyn - herunder Thomas' gamle arbejdsplads Finanstilsynet - samt hvilken rolle bankunionen spiller i arbejdet med det europæiske banktilsyn.

v/ Thomas Broeng Jørgensen, vicegeneraldirektør, det europæiske banktilsyn, ECB og fhv. underdirektør, Finanstilsynet (MØDESTED: IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1560 København V)

Follow the money: Hvad ved vi om hvidvask?

Torsdag den 27. januar 2022, 09.15 -12.00

Det nye politiforlig har sendt flere penge men også nye initiativer ind i kampen mod hvidvask. Knap et år efter tager vi en status på de gode intentioner. Hvad er resultatet af det nye operative samarbejde mellem myndigheder og private aktører? Har der været en generel kulturændring? Og hvad skal gøres fremadrettet, når det handler om både forebyggelse og kontrol?

v/ Jørgen Andersen, vicepolitiinspektør og afdelingsleder i Hvidvasksekretariatet og Linda Nielsen, professor dr. jur., fmd. for Finans Danmarks Hvidvask Task Force 2019 og fmd. for NCP Danmark, mæglings- og klageinstitution for ansvarlig virksomhedsadfærd (MØDESTED: IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1560 København V)

Fintech i fremtiden

Torsdag den 28. april 2022, 09.15 -12.00

Fintech er ved at blive en central del af den moderne finanssektor. Flere og flere tiltag synes at vinde indtog, og et par af dem, der har vokset sig store, er Lunar og Lendme. Til dagens møde vil CEO for Lunar Banks, Peter Smith, og direktør for Lendme, Frederik Murmann, fortælle om de muligheder og udfordringer, der følger med udviklingen af fintech, samt hvilke implikationer fintech kan have for finanssektoren. For der er rigeligt med muligheder for at udvikle nye, innovative løsninger med brug af den nye teknologi, som disse startups bringer til bordet, men hvordan får vi opbygget et stærkt samarbejde med etablerede virksomheder?

v/ Peter Smith, CEO, Lunar Banks og Frederik Murmann, Direktør for LendMe (MØDESTED: IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1560 København V)

Vær opmærksom på, at der kan ske ændringer i møderækken. Du kan til enhver tid finde den aktuelle møderække på www.samu.dk

Ønsker du at høre nærmere?

Har du nogle spørgsmål til netværket, så kontakt gerne den netværksansvarlige.

Daniel H. Fischer