Møderække

Finanssektornetværket - mødeprogram

Børsbarometer: Investering i en Coronatid

Tirsdag den 17. august 2021, 09.15 -12.00

Der hersker stadig stor usikkerhed om, hvor aktiemarkedet er på vej hen efter Coronakrisen. Men er der alligevel noget finanssektorens aktører kan hænge deres hat på? Til dagens møde har vi inviteret to førende eksperter, der vil give deres bud på, hvad vi kan forvente af finansmarkederne efter en turbulent coronaperiode. På mødet tager Henrik Drusebjerg, chef for den danske afdelings nordiske investeringsstrategi i Quintet Private Bank og Henrik Henriksen, chefstrategen i Velliv, snakken med medlemmerne om tendenser, trends og lærestreger. Sammen vil de komme nærmere ind på hvilke positive og negative signaler investorer skal holde øje med, samt hvad de regner med der kommer til at ske på både den korte og lange bane.

v/ Henrik Drusebjerg, chef for nordisk investeringsstrategi, Quintet Danmark og fhv. investeringsstrateg, Danske Bank og Henrik Henriksen, chefstrateg, Velliv (MØDESTED: IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1560 København V)

At være eller ikke være bæredygtig: En grøn finanssektor?

Onsdag den 1. september 2021, 09.15 -12.00

Skåltalerne skorter ikke på de grønne ambitioner, men når det kommer til stykket kan og vil finanssektoren blive grøn? Er vi blot vidner til såkaldt greenwashing eller er den grønne dagsorden "too big to fail"? Vi spørger to centrale aktører om hvordan, hvor hurtigt og hvorfor finanssektoren skal være grøn. På dagens møde gæster direktør i Forenet Kredit, Louise Mogensen, og fmd. Danmarks Grønne Investeringsfond og bl.a. fhv. departementschef i Finansministeriet, Anders Eldrup, og giver indblik og perspektiv på det grønne potentiale og problematikker for finanssektoren.

v/ Louise Mogensen, direktør, Forenet Kredit og Anders Eldrup, fmd. Danmarks Grønne Investeringsfond og fhv. departementschef i Finansministeriet og direktør i DONG (MØDESTED: IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1560 København V)

Regulering og rammer for finanssektoren

Onsdag den 27. oktober 2021, 09.15 -12.00

Finansdirektør i Erhvervsministeriet, Steen Lohmann, sidder i toppen af det ministerium, som arbejder med rammevilkårene for de finansielle virksomheder og de finansielle markeder. Finansdirektøren giver på dagens møde en status på reguleringen af finanssektoren - nationalt såvel som internationalt - og lægger op til debat. Hvad er status på de seneste politiske tiltag? Og hvilke nye initiativer er i støbeskeen?

v/ Steen Lohmann Poulsen, Finansdirektør i Erhvervsministeriet (MØDESTED: IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1560 København V)

Mød vores mand i Frankfurt

Torsdag den 9. december 2021, 09.15 -12.00

Når rammerne og dagsordenen for den finansielle sektor sættes, er Den Europæiske Centralbank helt afgørende, som en af de mest magtfulde institutioner i Europa. I toppen af ECB sidder en dansker. Den tidligere underdirektør for Finanstilsynet, der siden 2014 har været en del af det europæiske banktilsyn, er nu vicegeneraldirektør i ECB. Her har Thomas Broeng Jørgensen ansvaret for at holde tilsyn med de helt store spillere som Deutsche Bank, JP Morgan, Goldman Sachs og ING. Til dagens møde har vi inviteret Broeng Jørgensen til at holde et oplæg og gøre os klogere på fremtidens ECB. For hvordan er sundhedstilstanden i den europæiske banksektor som følge af Corona-pandemien? Vi tager snakken om hvilke værktøjer ECB benytter sig af til at kontrollere sektoren, og vi diskuterer hvordan tilsynet samarbejder med de nationale tilsyn - herunder Thomas' gamle arbejdsplads Finanstilsynet - samt hvilken rolle bankunionen spiller i arbejdet med det europæiske banktilsyn.

v/ Thomas Broeng Jørgensen, vicegeneraldirektør, det europæiske banktilsyn, ECB og fhv. underdirektør, Finanstilsynet (MØDESTED: IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1560 København V)

Follow the money: Hvad ved vi om hvidvask?

Torsdag den 27. januar 2022, 09.15 -12.00

Det nye politiforlig har sendt flere penge men også nye initiativer ind i kampen mod hvidvask. Knap et år efter tager vi en status på de gode intentioner. Hvad er resultatet af det nye operative samarbejde mellem myndigheder og private aktører? Har der været en generel kulturændring? Og hvad skal gøres fremadrettet, når det handler om både forebyggelse og kontrol?

v/ Jørgen Andersen, vicepolitiinspektør og afdelingsleder i Hvidvasksekretariatet og Linda Nielsen, professor dr. jur., fmd. for Finans Danmarks Hvidvask Task Force 2019 og fmd. for NCP Danmark, mæglings- og klageinstitution for ansvarlig virksomhedsadfærd (MØDESTED: IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1560 København V)

Fintech i fremtiden

Torsdag den 28. april 2022, 09.15 -12.00

Fintech er ved at blive en central del af den moderne finanssektor. Flere og flere tiltag synes at vinde indtog, og et par af dem, der har vokset sig store, er Lunar og Lendme. Til dagens møde vil CEO for Lunar Banks, Peter Smith, og direktør for Lendme, Frederik Murmann, fortælle om de muligheder og udfordringer, der følger med udviklingen af fintech, samt hvilke implikationer fintech kan have for finanssektoren. For der er rigeligt med muligheder for at udvikle nye, innovative løsninger med brug af den nye teknologi, som disse startups bringer til bordet - men hvordan får vi opbygget et stærkt samarbejde med etablerede virksomheder?

v/ Peter Smith, CEO, Lunar Banks og Frederik Murmann, Direktør for LendMe (MØDESTED: IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1560 København V)

Danske værdier: Fortællingen om Danske Bank

Tirsdag den 7. juni 2022, 09.15 -12.00

Perception er alt. Det mente tidligere statsminister Anders Fogh. Så hvad gør man, når stormvejret aldrig lægger sig? Kampagnen New normal endte mere et slogan for den kontinuerlige kritik, der med jævne mellemrum rammer Danmarks største bank, fremfor det PR-fremstød det var tænkt som i finanskrisens efterveer. Men når man er stor, skal man have værdierne i orden. Danske Bank har været igennem et større oprydningsarbejde men bærer stadig rundt på historierne og perceptionen efter finanskrisen og hvidvasksagen. Så hvad er status nu? Hvordan ser banken sin egen rolle i finanssektoren, banksektoren og i samfundet?

v/ Helga Heyn, Souschef, Presse, Danske Bank Group (ikke bekræftet)

Vær opmærksom på, at der kan ske ændringer i møderækken. Du kan til enhver tid finde den aktuelle møderække på www.samu.dk

Ønsker du at høre nærmere?

Har du nogle spørgsmål til netværket, så kontakt gerne den netværksansvarlige.

Daniel H. Fischer