Møderække

Kulturnetværk - Aarhus - mødeprogram

Workshop: Kulturlivets mest presserende dilemmaer

Tirsdag den 8. juni 2021, 09.15 -12.00

På dagens møde fylder vi kaffekanderne, spidser blyanterne og smider kulturlivets mest presserende dilemmaer og problematikker på tavlen. Hvad kan vi lære af hinanden, og hvordan kan vi gøre hinanden stærkere? Hvilke problemer går igen og hvilke løsninger kan udbredes? Vi danner rammerne for et fortroligt rum til at brainstorme, erfaringsudveksle, nørde og diskutere i.

MØDESTED: Institut for (X), Skovgaardsgade 5C, 8000 Aarhus C

Hvad vil kommunerne med kulturen?

Mandag den 23. august 2021, 09.15 -12.00

Er kulturen bare ekstra pynt på den kommunale lagkage, eller har borgmestrene rent faktisk en interesse i at fremhæve den? På dagens møde inviterer vi tre borgmestre til en snak om, hvad der sker med kulturen i deres kommune og hvilken rolle det får i den kommende valgkamp. Vi spørger dem også, hvad der kan lokke en kommunalpolitiker ud af busken og være med til at tale kulturen op. For er der stadig stemmer i museer, koncertsteder og gallerier, eller er det mest prestigeprojekter man kun går op i på borgmesterkontoret?

v/ Birgit Stenbak Hansen (S) borgmester i Frederikshavn, Ulrik Wilbek (V) borgmester i Viborg (bekræftet) og H.C. Østerby (S) borgmester i Holstebro (Ikke bekræftet)

Det vilde Vestkysten? Den nye kulturelle turistmagnet

Torsdag den 30. september 2021, 09.15 -12.00

Dansk turisme er mere end Tivoli, tyske sommerhusejere og Tommelise eventyr. Men hvis Danmark skal frem i kapløbet om at være den foretrukne kulturdestination kræver det, at vi brander og synliggør vores unikke kultur- og naturarv. Og her er Vestkysten fremme i skoene. Med blandt andet ombygningen af Vadehavscentret og BIGs markante bygningsværk Tirpitz har Vestkysten formået at udnytte de storslåede naturlige rammer og det, folk i forvejen kommer til egnen for, til at tiltrække flere – og ikke mindst et bredere og mere internationalt publikum. På det første år tiltrak Tirpitz tre gange flere besøgende end forventet, og selv efter champagneeffekten har lagt sig, står turisterne stadig i kø. Samtidig er Lalandia på vej med et megaferiecenter på Vestkysten, som ser ud til at blive landets største turistmagnet udenfor København. Mod- eller medarbejder disse turistattraktioner hinanden? Hvad kan resten af landet lære af Vestkystens succeshistorie?

v/ Jan Harrit, adm.dir. i Lalandia, Klaus Melbye, direktør for Vadehavscentret og Helle Ølgaard, leder af Tirpitz (MØDESTED: Tirpitz, Tirpitzvej 1, 6857 Blåvand) (dato ikke endelig)

How dare you: Kultur- eller klimakamp?

Tirsdag den 7. december 2021, 09.15 -12.00

Klimakampen mangler hverken følelser, fakta eller aktører. Men på trods af dette, er den så abstrakt, at den enkelte kan have svært ved at rumme perspektiverne og konsekvenserne. En krise, der hverken er til at føle eller se med det blotte øje, kommer til at ændre vores verden, som vi kender den. For at skabe forståelse og mobilisere til handling, spiller kulturen og kunsten en afgørende forskel. Her kan skabes en oplevelse og fornemmelse af, hvad der er på spil i den her debat, på en helt anden måde, end vi er vant til. Men tager kulturaktørerne, institutionerne og kunsterne den rolle på sig? Tænker de politiske aktører kulturen ind i klimakampen? Og glemmer for mange kulturinstitutioner deres politiske ansvar? På dagens møde skal vi høre om balancen mellem klimaansvar og -skyld hos et af de store events, fra en dokumentarist og klimaaktivist og fra klimakampens forfatter på Slotsholmen.

v/ Signe Lopdrup, direktør Roskilde festival, Phie Ambo, dokumentarfilmsinstruktør og Kaspar Colling Nielsen, forfatter og taleskriver for klimaminister Dan Jørgensen (S) (Ikke bekræftet)

Vær opmærksom på, at der kan ske ændringer i møderækken. Du kan til enhver tid finde den aktuelle møderække på www.samu.dk