Møderække

Public Affairs - mødeprogram

Når sagen er svær

Torsdag den 4. november 2021, 15.00 -17.45

At være lobbyist på et område eller en sag, der ikke synes at have den folkelige opbakning, er en kunstform i sig selv. For hvordan får du overtalt folkevalgte politikere til at advokere for noget, som ikke umiddelbart kan skaffe dem stemmer? Til dagens møde får vi besøg af repræsentanter fra to organisationer, der ikke altid har stået i det positive lys i folkets øjne - Anders Würtzen fra Mærsk og Tine Marie Andersen fra Tobaksproducenterne. De vil sætte os ind i deres arbejde og komme med eksempler på, hvordan man som organisation kan vinde politikernes gunst.

v/ Anders Würtzen, VP of Public Affairs, Mærsk og Tine Marie Andersen, direktør i Tobaksproducenterne (MØDESTED: SOHO, Flæsketorvet 68. 1711 København V)

Nu begynder arbejdet: Sådan kommer du på finansloven

Fredag den 25. februar 2022, 09.15 -12.00

Få ting er sikre i politik, men én ting som er sikker er, at regeringen skal fremsætte et forslag til en ny finanslov hvert år. Distribueringen af kongerigets ressourcer er en krævende opgave, men på hvilken baggrund sker fordelingen? Hvordan kan man som virksomhed eller organisation skabe blikfang og få netop sine interesser på finansloven? Tidligere finansminister, Bjarne Corydon, vil til dagens møde give et unikt indblik i, hvordan arbejdet frem mod en finanslov fungerer og komme med tips og tricks til, hvilken slags sager der særligt fanger politikernes opmærksomhed.

v/ Bjarne Corydon, chefredaktør på Børsen

Lobbyisme udefra: Hvordan gør man sin sag til en folkesag?

Fredag den 8. april 2022, 09.15 -12.00

Det danske samfund er præget af mange forskellige interesser og holdninger, og det kan derfor være svært at overbevise politikerne om, at ens egen sag er værd at få på dagsordenen. Netop derfor kan det være en enorm fordel i første omgang at overbevise befolkningen. Til dette møde vil Wiebke Marie Junk, Ph.d.og adjunkt ved Institut for Statskundskab, Københavns Universitet og Bjarne Hastrup, adm. direktør i Ældresagen, fortælle, hvordan man knækker koden, der gør en sag til en folkesag, og hvorfor det er vigtigt for dig, der søger politisk indflydelse.

v/ Bjarne Hastrup, adm. direktør i Ældresagen og Wiebke Marie Junk, Ph.d. og adjunkt ved Institut for Statskundskab, Københavns Universitet

Tillid og indflydelse

Onsdag den 18. maj 2022, 09.15 -12.00

Hvert år bringer Primetime ”Tillidsbarometeret”, der er en undersøgelse af danskernes tillid til samfundets institutioner. I de senere år har det vist sig, at danskernes tillid til NGO’er og interesseorganisationer ligger lavere end det globale gennemsnit. Der er altså noget at arbejde på for de danske organisationer, for tillid blandt befolkningen kan vise sig afgørende. Til dagens møde stiller vi skarpt på, hvorfor tillid er vigtigt i public affairs samt, hvordan man egentlig skaber tillid hos befolkningen.

v/ Thomas Juul-Dam, Managing partner i Primetime Kommunikation & Gert Tinggaard Svendsen, professor ved Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet

Vær opmærksom på, at der kan ske ændringer i møderækken. Du kan til enhver tid finde den aktuelle møderække på www.samu.dk

Ønsker du at høre nærmere?

Har du nogle spørgsmål til netværket, så kontakt gerne den netværksansvarlige.

Daniel H. Fischer