Møderække

Transportpolitisk netværk - mødeprogram

Ministeren i førersædet (efterfulgt af netværksfrokost fra kl. 13.30)

Onsdag den 11. august 2021, 11.30 -14.30

På dagens møde gæster transportminister Benny Engelbrecht netværket. Ministeren vil give et indblik i de aktuelle dagsordener, der dominerer i ministeriet og fortælle, hvad regeringen har i den transportpolitiske pipeline i den kommende tid. Hvad ser ministeren som landets mest presserende transportpolitiske udfordringer? Hvilke parametre vil regeringen gerne måles på, og hvilke resultater håber ministeren at opnå?

v/ Benny Engelbrecht (S), transportminister (MØDESTED: IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1560 København V)

Vejgodstransporten: Det tunge træk mod en grønnere fremtid

Onsdag den 8. september 2021, 09.15 -12.00

Vejgodstransporten er en af de helt store CO2-syndere. Med Klimaaftalen for vejtransport indebærer løsningen bl.a. en kilometerbaseret og CO2-differentieret vejafgift, men Regeringen og støttepartiernes aftalen har fået en blandet modtagelse. Er regulering, hvor udlederen må betale prisen, en realistisk vej til grøn omstilling, eller vil regningen i sidste ende blot ende hos forbrugerne? Og er aftalens tiltag overhovedet tilstrækkelige, hvis vi skal gøre os forhåbninger om at nå klimamålsætningerne? Vi giver ordet til ITD og Concito og spørger, hvor og hvordan de ser en løsning, hvor velfungerende godstransport og en grønnere fremtid kan gå hånd i hånd?

v/ Henriette Kjær, politisk chef, ITD og Henrik Gudmundsson, seniorkonsulent med speciale i transport og mobilitet, Concito (MØDESTED: Tivoli Congress Center, Arni Magnussons Gade 2-4, Kbh V)

Kommunaldebat: Er der vilje og vej?

Onsdag den 27. oktober 2021, 09.15 -12.00

Kommunalvalget står for døren, og de transportpolitiske opgaver står i kø. Vi tager temperaturen på den kommunale transport- og infrastrukturpolitik og spørger borgmesterkandidaterne, hvordan de forholder sig til de evigt aktuelle kommunale udfordringer omkring blandt andet kollektiv trafik, trængsel, fremkommelighed og grøn omstilling. Hvad ser de som de største kommunale udfordringer på området? Og hvor skal vi lægge kræfterne, for at skabe de bedst mulige løsninger for borgerne?

v/ Henrik Rasmussen (K), borgmester, Vallensbæk, Jens Ive (V), borgmester, Rudersdal og Kirsten Jensen, borgmester, Hillerød(S) (MØDESTED: Provianthuset, Christiansborg, 1240 København K)

Når kommunikationen kører på skinner (BEMÆRK: eftermiddagsmøde efterfulgt af glögg og julehygge)

Onsdag den 24. november 2021, 14.00 -17.00

Den offentlig transport er ofte øretævernes holdeplads i en debat, hvor forsinkelser, aflysninger og byggerier med skridende tidsplaner hurtigt bliver det altoverskyggende fokus. Disse problemstillinger er blandt de mange kommunikationsudfordringer, som dagens oplægsholdere skal forholde sig til på en daglig basis. Hvordan håndterer Niels-Otto Fisker, kommunikationschef i DSB, og Lise Hein, kommunikationschef hos Metroselskabet, hver især denne opgave - både når hjulene blot skal holdes i gang, og når det hele ikke kører på skinner? Vi lægger op til en livlig diskussion og drikker efterfølgende et glas glögg og ønsker god jul.

v/ Niels-Otto Fisker, kommunikationschef i DSB og Lise Hein, kommunikationschef hos Metroselskabet (MØDESTED: Tivoli Congress Center, Arni Magnussons Gade 2-4, Kbh V)

Vær opmærksom på, at der kan ske ændringer i møderækken. Du kan til enhver tid finde den aktuelle møderække på www.samu.dk

Ønsker du at høre nærmere?

Har du nogle spørgsmål til netværket, så kontakt gerne den netværksansvarlige.

Lasse Krodal