Det er 20 år siden, at Danmark stadfæstede patienters sikkerhed i lovtekst. Med loven oprettede man et sanktionsfrit indrapporteringssystem og forpligtede personalet på offentlige sygehuse at rapportere utilsigtede hændelser. Senere udvidede man lovgivningen til også at omfatte den kommunale sundhedssektor, praksissektoren, apotekersektoren og det præhospitale område. Ræsonnementet er, at det skal være trygt at blive behandlet i det danske sundhedsvæsen, uden det går på kompromis med kvalitet. Spørgsmålet er, hvordan man harmonerer hensynet til effektivt tilsyn og det lægefaglige skøn. Risikerer man, at for mange patienter overbehandles af frygt for at modtage kritik? Fører tilsynsmodellen i virkeligheden til lukkethed om fejl blandt sundhedsprofessionelle? Vi tager debatten og spørger, hvordan vi sikrer et sundhedstilsyn, der fremmer både patientsikkerhed, kvalitet og åbenhed.
Oplægsholdere
v/ Lizzie Krarup Jakobsen, direktør, Styrelsen for Patientklager og Susanne Axelsen, formand, De Lægevidenskabelige Selskaber
Tid og sted
IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1560 København V
27.05.2025
09.15-12.00
Interesseret?
Vil du høre mere om mulighederne i vores netværksgrupper og være med til at sætte dit præg på samfundsdebatten? Udfyld formularen til højre, så ringer vi dig op, når det passer dig.
Medlemskab