Det Gode Arbejdsliv
Hvordan skaber vi et sundt psykisk arbejdsmiljø?
Definitionen på det gode arbejdsliv har længe været genstand for debat. Men i takt med at flere oplever mentale udfordringer i arbejdslivet, er det psykiske arbejdsmiljø rykket højere op på både den politiske og organisatoriske dagsorden. I 2020 præsenterede Arbejdstilsynet den første bekendtgørelse om psykisk arbejdsmiljø, og i 2023 fulgte EU-kommissionen op med en plan for området, der opfordrer medlemslandene til at styrke den tidlige opsporing og håndtering af psykiske udfordringer blandt ansatte.
For arbejdspladser og virksomheder betyder det et klart ansvar for at sikre et arbejdsmiljø, hvor mentale belastninger forebygges, og hvor trivsel er en integreret del af arbejdsdagen. Samtidig bliver det i stigende grad et konkurrenceparameter at kunne tilbyde medarbejdere et arbejdsliv i balance. Ikke mindst i en tid, hvor stress, udbrændthed og mistrivsel er blandt de største årsager til langtidssygemeldinger.
Fra virksomhedsperspektiv er der derfor al mulig grund til at prioritere indsatser målrettet psykisk arbejdsmiljø som led i at øge den mentale sundhed hos ansatte på danske arbejdspladser. Spørgsmålet er, hvilke tiltag og strategier, det kræver. Vi udforsker, hvordan vi bedst muligt understøtter et sundt psykisk arbejdsmiljø – både i nutidens og på fremtidens arbejdsmarked.
Netværket om Det Gode Arbejdsliv tager både fat på de brede og de nære linjer ved mental trivsel i arbejdslivet og rejser diskussionen om, hvordan vi tilpasser de strukturelle rammer på arbejdsmarkedet i retningen af et godt psykisk arbejdsmiljø.
Målgruppe og møder: Netværket samler nøgleaktører og ledere fra både den offentlige og private sektor, som arbejder med psykisk arbejdsmiljø og mental sundhed i arbejdslivet. Netværkets sammensætning skaber rammen for nuancerede og konstruktive debatter og videnstunge erfaringsudvekslinger. Netværket lægger vægt på et højt fagligt udbytte på hvert eneste møde. Der afholdes 5-6 netværksmøder årligt med 1-2 måneders mellemrum centralt i København.
Pris og tilmelding: Tilmelding dækker deltagelse i netværket et år regnet fra første møde efter tilmeldingstidspunktet. Prisen er 25.950 kr. ekskl. moms for et års medlemskab. Beløbet dækker udgifter til den løbende administration af netværksmøderne.
Kommende netværksmøder
Fremtiden er sund - hvordan får vi hele organisationen med?
mandag den 2. juni 2025 - 09.30
Inklusion under pres – er mangfoldighed stadig en god forretning?
onsdag den 17. september 2025 - 09.30
Fremtidens arbejdsliv: Trends og udfordringer under lup
tirsdag den 18. november 2025 - 09.30
Det gode eksempel: Tæt på Novo Nordisk (FÆLLESMØDE MED FREMTIDENS ARBEJDSSTYRKE)
torsdag den 29. januar 2026 - 09.15
Interesseret?
Vil du høre mere om mulighederne i vores netværksgrupper og være med til at sætte dit præg på samfundsdebatten? Udfyld formularen til højre, så ringer vi dig op, når det passer dig.