Det Gode Arbejdsliv
Hvordan skaber vi et sundt psykisk arbejdsmiljø?
Definitionen af det gode arbejdsliv har længe været en omdiskuteret og porøs størrelse. Der er ingen tvivl om, at opfattelsen af et godt arbejdsliv er individuelt og derfor ikke er let at rammesætte. Dog findes der en række parametre, hvorved mental trivsel i arbejdslivet desuagtet spiller en central rolle. I de senere år er betydningen af det psykiske arbejdsmiljø på arbejdsmarkedet rykket højere og højere op på dagsordenen, og i 2020 præsenterede Arbejdstilsynet den første bekendtgørelse om psykisk arbejdsmiljø. Af bekendtgørelsen fremgår det, at det er arbejdspladsens ansvar at sikre et sundt og sikkert psykisk arbejdsmiljø for alle medarbejdere. Ydermere præsenterede EU-Kommissionen i sommeren 2023 en plan for at sidestille fysisk og psykisk sundhed og opfordrer i planen medlemslandene til at forbedre deres evne til at opspore og identificere psykiske problemer hos arbejdsstyrken tidligt. Erhvervslivet roste ambitionerne, og har på baggrund heraf ytret ønske om, at Kommissionens initiativ kan bidrage til at løfte prioriteringen af mental sundhed generelt og i arbejdslivet. Hertil kommer, at stress og depression er de mest almindelige nye sygdomme i Danmark og opgørelser viser, at tilstandene resulterer i over tre millioner ekstra sygedage om året. Set fra virksomhedsperspektiv er der derfor god grund til at prioritere indsatser målrettet psykisk arbejdsmiljø som led i at øge den mentale sundhed hos ansatte på danske arbejdspladser. Spørgsmålet er, hvilke tiltag og strategier, det kræver. Vi udforsker, hvordan vi bedst muligt understøtter et sundt psykisk arbejdsmiljø – både i nutidens og på fremtidens arbejdsmarked.
Netværket om Det gode Arbejdsliv tager både fat på de brede og de nære linjer ved mental trivsel i arbejdslivet og rejser diskussionen om, hvordan vi tilpasser de strukturelle rammer på arbejdsmarkedet i retningen af et godt psykisk arbejdsmiljø.
Målgruppe og møder: Netværket samler nøgleaktører og ledere fra både den offentlige og private sektor, som arbejder med psykisk arbejdsmiljø og mental sundhed i arbejdslivet. Netværkets sammensætning skaber rammen for nuancerede og konstruktive debatter og videnstunge erfaringsudvekslinger. Netværket lægger vægt på et højt fagligt udbytte på hvert eneste møde. Møderne i netværket bliver faciliteret af Jane Heitmann, formand i Krifa. Der afholdes 5-6 netværksmøder årligt med 1-2 måneders mellemrum. Netværksmøderne foregår centralt i København.
Pris og tilmelding: Tilmelding dækker deltagelse i netværket et år regnet fra første møde efter tilmeldingstidspunktet. Prisen er 18.950 kr. ekskl. moms for et års medlemskab. Beløbet dækker udgifter til den løbende administration af netværksmøderne.
Kommende netværksmøder
Interesseret?
Udfyld kontaktformularen til højre og bliv kontaktet med henblik på at blive en del af Samuelsens netværk, hvor du kan sætte dit præg på samfundsdebatten. Netværkene bliver styret af nogle af landets mest erfarne eksperter inden for deres områder, og møderne gæstes hver gang af aktuelle oplægsholdere.